Noticias
- "Ampliar infinitament el catàleg de patrimoni no és una garantia en un país que no és ric”
Maria Buhigas (Barcelona, 1971) és la primera dona a exercir com a arquitecta en cap a l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva taula, explica, passa tot allò que té importància per a la construcció i definició de la ciutat, des de coses molt petites a grans decisions i projectes. - Formatges: per què els preferim madurs, molt madurs?
Els formatges també poden madurar, tal com fan els vins, que, per simplificar-ho, poden ser joves o de criança. Un formatge madurat ha reposat un temps, que pot arribar a ser de mesos, molts mesos, i també anys. L’any passat, Vila Viniteca va fer conèixer, i va deixar tastar, a Barcelona un formatge Parmigiano Reggiano que tenia vint-i-tres anys, i que havia adquirit en una subhasta benèfica en els World Cheese Awards. Durant el temps de maduració, que també es coneix amb la paraula afinació, els formatgers han de girar el formatge de tant en tant perquè, si no, la part que toqués al prestatge no tindria la mateixa crosta que les altres. També poden rentar justament aquesta crosta, i això es pot fer amb salmorra, cervesa, alcohol o bacteris, que faran que el formatge tingui l’aspecte i l’aroma que el formatger busca. És a dir, com més anys de maduració, més feina per al formatger, que, primer, ha de tenir l’espai reservat i ocupat durant anys, i segon, l’ha d’anar controlant i vigilant - Una estranya parella: Netanyahu i Trump
Abans que passés una setmana de la victòria de Donald Trump a les eleccions del 5 de novembre, Benjamin Netanyahu ja presumia d'haver parlat per telèfon tres vegades amb el president electe. És cert que el republicà va tenir una setmana frenètica amb el telèfon, però segurament no va conversar tan intensament ni tan repetidament amb cap altre mandatari. - Les deu mentides de Carlos Mazón en la gestió de la DANA
Dues setmanes després de la tragèdia, Carlos Mazón compareixerà finalment aquest divendres a les Corts per donar explicacions sobre la controvertida gestió del temporal més virulent que ha patit el País Valencià aquest segle i que ha deixat més de 200 morts. Una gestió marcada per les contradiccions i les mentides d'un president que ha responsabilitzat l'Estat de ser el primer responsable de la tragèdia. - Atípic Espai Gastronòmic: cuina tradicional amb una mirada moderna
Pere Rossell és propietari, director, cap de sala i el que faci falta dins d’un projecte diferent en l’àmplia proposta gastronòmica del Maresme. Pot semblar un home orquestra, però la realitat demostra que sense un gran equip al darrere res és possible. El Xavi i el Jaume a la cuina i la Núria amb el Pere a la sala treballen de valent per tirar endavant un restaurant de cuina creativa que aprofita totes les virtuts de la cuina tradicional per oferir una proposta molt ben trobada.