07/12/2020



Noticias
  • Objectiu, que Puigdemont perdi la paciència
    El normal per a un correcte desenvolupament de la vida democràtica d’un país és que la lluita política tingui lloc en les institucions representatives i en els escenaris polítics. Però una de les característiques d'aquesta legislatura és l’alt índex d'intervenció de jutges i tribunals en àmbits polítics. De vegades aquesta participació deriva d'una forma natural, no forçada, de la gravetat dels fets, i de la identitat i responsabilitats públiques de les persones investigades, com succeeix en el cas de la causa que porta endavant la jutge de Catarroja Núria Ruiz sobre la tragèdia de la DANA, amb 235 víctimes mortals. O com passa també en relació amb l'exministre de Foment José Luis Ábalos i el seu home de confiança, Koldo García, parella de la qual cada setmana es van coneixent fets que agreugen les seves responsabilitats. Però hi ha altres capítols en els quals s'intueix com a ingredient fonamental d’una determinada intervenció judicial una alta contaminació política i ideològi
  • Unes fotos robades a França: el nou turment dels prínceps Guillem i Caterina de Gal·les
    Per a desgràcia d'Enric i Meghan, el que fan Guillem i Caterina sempre és notícia. I sense necessitat de fer el ridícul, com els passa a ells. El futur rei dels britànics i la seva dona són dues màquines de generar clics i de vendre revistes i això, que és meravellós per a la monarquia que han vingut a apuntalar, és una desgràcia per a la seva vida privada. Des que són parella oficial –o potser fins i tot des d'abans–, la premsa gràfica els segueix de ben a prop i els capta en situacions que no els agradaria que fossin públiques. A vegades, tot acaba en res, gràcies a una bona negociació de palau. Però en altres ocasions, no hi ha manera de parar-ho i les fotos que ells mai voldrien que els haguessin fet acaben publicades per al gaudi del gran públic, que els veu en modalitat parella o, des de fa uns anys, en modalitat pares.
  • “Soc un bomber enmig d’un tsunami de pobresa”
    Peio Sánchez (Sant Sebastià, 1959) és el rector de la parròquia de Santa Anna de Barcelona, una església a tocar de la plaça Catalunya i de la Rambla que des del 2017 ofereix menjar, beure, atenció mèdica i oportunitats als últims que arriben a la ciutat, els qui no tenen feina, ni sostre, ni papers. L’últim any van atendre 3.800 persones, seguint el concepte d’hospital de campanya que predica el papa Francesc: ocupar-se dels ferits, sense mirar qui són ni d’on venen. Mig català i mig basc, Peio Sánchez és un capellà culte i compromès, un exemple enmig de la Setmana Santa d’allò que també és l’Església.
  • La Lliga, en directe: Barça - Celta
  • La nova bèstia negra que amenaça el Barça a Europa
    Arriba l'hora de la veritat per al Barça de Pere Romeu. Les blaugranes enceten aquest diumenge al Johan (18 h, TV3) les semifinals de la Lliga de Campions contra el Chelsea. Les vigents campiones, liderades per Aitana i Alexia, que entre els dues han sumat les últimes quatre Pilotes d'Or, s'enfronten a un dels projectes que més s'ha reforçat per arrabassar-los el regnat a Europa. Les vitrines avalen el Barça –tres Champions, les dues últimes consecutives, i cinc finals–, mentre que les londinenques només han aconseguit arribar a una única final, el 2021, en la qual van caure golejades, precisament, per les catalanes.