04/09/2020

03/09/2020



Noticias
  • És possible una intel·ligència artificial ètica i responsable?
    Tots i cada un dels éssers vius que habitem la Terra som únics i irrepetibles, almenys biològicament parlant. La nostra singularitat està codificada en un còctel de milions de combinacions de molècules al nostre ADN. La variació és intrínseca a la vida i ha estat el motor de l’evolució. Tanmateix, si bé algunes diferències es tradueixen en atributs o característiques diferents, com ara el color dels cabells o una millor adaptació al fred, d’altres poden predisposar-nos a patir malalties.
  • El Barça posa dempeus el Liceu i presenta himne i mascota
    Qui millor que Joan Gamper per donar la benvinguda als barcelonistes el dia del 125è aniversari del Barça. Gràcies a l'actor Pep Anton Muñoz, el fundador cobrava vida per parlar del seu somni, el de convertir aquell club que va crear el 29 de novembre del 1899 en una entitat oberta a tothom, longeva i exitosa. Un visionari que s'hauria sentit orgullós de veure el Liceu ple de gom a gom i que s'hauria emocionat recordant com allò que va imaginar quedava, fins i tot, curt.
  • De quan mitjans de prestigi compraven les boles de Robert Kennedy Jr.
    Posar un antivacunes com a ministre de Salut, tal com farà Donald Trump, és la imatge més precisa del deliri que s’abatrà els quatre anys vinents. Però aquest article no l'escric per assenyalar Robert F. Kennedy Jr., que al capdavall és un objectiu fàcil al pertànyer a la confraria del cucurutxo de paper de plata al cap, sinó contra el sistema comunicatiu que li ha permès intoxicar el públic amb els seus articles espuris i profundament equivocats. La revista Rolling Stone, per exemple, va destacar una contribució seva en portada, l’any 2005. Hi vinculava vacunes i autisme, a partir d’un estudi –trampós– que també va obtenir ressò a mitjans prestigiosos com el New York Times o la BBC. La falsedat de les conclusions d’aquella presumpta anàlisi científica va quedar establerta ben aviat i l’estudi va ser retirat del corpus científic. Però els mitjans van trigar encara sis anys a rectificar explícitament tota aquella faramalla.
  • El número tretze de Corpinnat: s’incorpora a la marca el celler Cisteller de Subirats
    El celler Cisteller de Subirats és el tretzè de Corpinnat, el director del qual, Ton Mata, ja va anunciar el setembre passat que la marca podria eixamplar-se al cap de pocs mesos. “El número tretze ens agrada molt, perquè som molt fans de les pel·lícules de terror, i per això ja hem indicat a tot arreu que som el tretzè de Corpinnat”, explica l’enòleg Sergi Canals.
  • L'estel gegant ja il·lumina una plaça Sant Jaume sense pessebre
    Falten cinc minuts per a dos quarts de set del vespre quan a la plaça Sant Jaume de Barcelona s'apaguen els llums. No hi ha gaire expectació, però el que està a punt de passar podria catalogar-se gairebé d'històric. Potser no per l'èpica, però sí per l'excepcionalitat. Per primera vegada en dècades, la plaça no donarà la benvinguda a les Festes amb el tradicional pessebre. Fugint de la polèmica que en els últims anys havia acompanyat aquesta instal·lació, l'alcalde, Jaume Collboni, ha optat aquest any per un canvi radical: una estrella gegant que des d'aquest divendres i fins al 5 de gener oferirà un espectacle lumínic davant de l'Ajuntament i el Palau de la Generalitat.