Noticias
  • Què ha passat amb els soldats que defensaven Al-Assad?
    L'adveniment de la nova Síria no ha acabat amb llargues cues per al pa, però les files han aparegut ara en un lloc inèdit: a les comissaries i altres edificis de les forces de seguretat, abans temuts per ser centres de brutals tortures. Els que ara ocupen aquestes dependències són els combatents de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), la milícia que va liderar l'ofensiva llampec que va enderrocar el dictador Bashar al-Assad fa un mes, i els que s'arremolinen davant de les portes són policies, soldats i oficials de l'exèrcit durant l'antic règim a la recerca d'una mena d'amnistia.
  • Així ha quedat el barri de Palisades de Los Angeles
  • Novel·la de campus amb misteri criminal i aires gòtics: el títol de culte de Donna Tartt
    Donna Tartt (Mississipi, 1963) tenia només vint-i-nou anys quan el 1992 va publicar La història secreta. Tenint en compte que la novel·la té més de set-centes pàgines, la degué començar a escriure, com a molt tard, a mitjans de la vintena. Si ho assenyalo és només per subratllar que la novel·la té, sobre el paper, molts dels defectes que solen atribuir-se a les novel·les de joventut: la pedanteria, un excés gairebé teatral d’autoconsciència, la prolixitat de qui s’agrada i a més pretén contar-ho tot, un afany de vegades recargolat i de vegades ingenu de sofisticació...
  • "La majoria de disputes entre germans tenen a veure amb els pares"
    Totes les famílies felices s'assemblen i cada família infeliç ho és a la seva manera... però de quina manera? Per què són infelices, les famílies? Això és el que volem indagar amb la psicòloga Teresa Moratalla, professora de l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau i membre de la junta del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
  • Història de la llibreria Documenta, una "idea magnífica" amb 50 anys de vida
    "Érem uns desgraciats que no sabíem res de res, però un dia la nostra vida va canviar gràcies a una idea magnífica", recorda Josep Cots. El 9 de gener del 1975 va aixecar la persiana per primera vegada de la Documenta, situada al número 4 del carrer Cardenal Casañas de Barcelona, al cor de Ciutat Vella.