Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • L’hora d’avui és universal i federalista (1931)
    Article de J.V. Foix (Sarrià, Barcelona, 1893-1987) a La Publicitat (12-IX-1931). El poeta J.V. Foix exposava com a articulista les seves peculiars opinions en política internacional. Aportava punts de vista que tot i ser obvis no sempre són admesos. En aquesta peça remarcava que l’equació república=esquerres és simplista. Posava l'atenció en l'àmbit europeu que cal compartir. Avui encara es pot visitar a la seu de la Diputació de Barcelona l’exposició “Europa, el nostre espai comú”.
  • El risc de la Gran Coalició
    Arriba l’hora de Friedrich Merz. Ha estat una victòria tardana i feble. Fruit d’un descontentament profund amb el tripartit liderat per una socialdemocràcia que ha patit la derrota més contundent de la seva història, i d’una onada conservadora d’abast transatlàntic. “És un gran dia per a Alemanya i per als Estats Units sota el lideratge d’un cavaller anomenat Donald J. Trump”, piulava el president nord-americà –parlant d’ell en tercera persona– i atorgant-se el mèrit de la derrota de l'SPD. Paradoxalment, un Merz que es declara admirador de Ronald Reagan, i que sempre ha estat pròxim als Estats Units, haurà de liderar el país de la Unió Europea que més damnificat podria sortir d'una eventual guerra aranzelària de l’administració Trump contra els europeus.
  • Olaf Scholz, el canceller que mai va caure en gràcia
    Tot i la seva impopularitat, el canceller alemany sortint, Olaf Scholz, es mostrava optimista els dies abans de les eleccions i no tirava la tovallola. El 2021 va donar la sorpresa guanyant les eleccions –les primeres després de l'etapa d'Angela Merkel al capdavant del país– i tenia l'esperança de tornar a repetir la gesta. Scholz estava convençut que una victòria era possible, tot i que cada enquesta que es publicava era un bany de realitat. Els resultats han demostrat que els sondejos anaven pel bon camí.
  • Europa espera un nou govern alemany amb candeletes
    La Unió Europea es troba en un moment determinant i tant França com Alemanya, immerses en una crisi d'ingovernabilitat, estan en fora de joc de l'escena internacional. Tot i els intents d'Emmanuel Macron, l'eix francogermànic ha sigut incapaç de liderar una resposta a escala europea al retorn de Donald Trump, especialment pel que suposa en la resolució de la guerra d'Ucraïna i l'amenaça d'acabar amb les relacions transatlàntiques que han marcat l'ordre mundial des del final de la Segona Guerra Mundial. Ara, però, la nova aritmètica del Bundestag obre la porta a un govern molt més estable que el d'Olaf Scholz i a la possibilitat que Alemanya s'erigeixi altra vegada en timó del continent.
  • BBVA impulsa la cultura i el benestar social arreu de Catalunya
    Des de l’any 2012, BBVA ha demostrat, any rere any, el seu compromís amb la cultura i la societat a Catalunya. No en va ha destinat 15,6 milions d’euros a impulsar la tasca social de les fundacions de les antigues caixes catalanes en àmbits com la inclusió social, l’educació, la sostenibilitat, l’emprenedoria i la cultura. Al llarg del 2024, les activitats promogudes per aquestes fundacions van beneficiar 162.000 persones. D’aquestes, més de la meitat han participat en activitats realitzades en el marc de la col·laboració amb BBVA.