Día siguiente Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Clementina Arderiu, poeta de l’esperança (1976)
    De la columna de Joan Triadú (Ribes de Freser, 1921 - Barcelona, 2010) a Serra d’Or (III-1976) arran de la mort de Clementina Arderiu (Barcelona, 1889-1976). Avui fa 135 anys del naixement d’aquesta poeta. Joan Triadú, crític, pedagog, membre de l’IEC, s’ocupava, com Tomàs Garcés, Joaquim Molas, Maurici Serrahima i Joan Fuster, de l’obra d’Arderiu, autora que va compartir molts anys de vida amb Carles Riba, el seu espòs.
  • Els Mossos fan 227 detencions al dia a Catalunya
    Menys furts i robatoris als carrers de Catalunya, però més denúncies per lesions, així com identificacions i detencions, durant el primer semestre de l’any. El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha informat que en els primers set mesos de l'any s'han fet 40.887 detencions, un 14% més que les registrades respecte al mateix període de l'any anterior (quan en van ser 35.952). Simplificant-ho, cada dia es fan 227 arrestos. Aquesta és la radiografia que ha fet aquest divendres la policia catalana, en què també queda palès que la violència masclista continua a l’alça: les agressions sexuals han crescut un 79% respecte a fa cinc anys, les quals han passat de les 943 del 2020 a les 1.688 actuals, i s’han comès onze assassinats –vuit dones i tres infants– entre gener i juliol. Des del 2008, any en què es van començar a comptabilitzar els feminicidis, hi ha hagut 160 dones assassinades i 11 infants. 
  • Els ‘tories’ busquen líder per superar la travessia del desert
    Rishi Sunak és la més rellevant de les moltes víctimes de la desfeta més gran que mai ha patit el Partit Conservador britànic en 190 anys d'història. No pas perquè hagi engrossit la llista dels 251 diputats que han caigut en l'escabetxina d'aquest dijous, sinó perquè ha anunciat a mig matí d'aquest divendres que dimitirà en les setmanes vinents com a líder tory. Una vegada més, com en els darrers cinc anys ha passat en quatre ocasions, els conservadors hauran de buscar líder: ja ho van haver de fer per substituir Theresa May, Boris Johnson i Liz Truss.
  • Espanya balla al ritme del català Dani Olmo per carregar-se l'amfitriona de l'Eurocopa
    Si hi ha una cosa que no se li pot negar a la selecció espanyola, plena de jugadors joveníssims, és que diverteix de valent a qui es mira els seus partits, bé sigui per simpatia amb el combinat estatal bé sigui per gaudir d'una bona estona de futbol malgrat no empatitzar gaire amb els seus colors. Joventut, valentia i diversió. I talent, molt talent. Com el del català Dani Olmo, el gran protagonista d'un triomf lluitat i sofert d'Espanya per carregar-se Alemanya, l'amfitriona, a la pròrroga (2-1) i classificar-se per a les semifinals. El terrassenc ha marcat el primer gol del partit i ha servit l'assistència a Mikel Merino perquè marquès la diana definitiva quan tan sols quedava un minut per al final del temps extra.
  • Educació ajorna fins a finals de juliol l'adjudicació de places docents per al curs que ve
    L'assignació de places és un dels moments més esperats pels docents cada estiu. Des de fa tres anys, la publicació es fa a principis de juliol per a donar marge de planificació a les direccions de les escoles i als mestres que comencen el curs en un centre nou. Enguany, però, el departament d'Educació ha ajornat l'adjudicació de places per al curs 2024-2025 fins a finals d'aquest mes, i l'argument esgrimit és que l'augment de funcionaris i interins docents que esperen l'assignació d'un lloc de treball ha obligat l'equip tècnic a sol·licitar més temps per garantir el bon funcionament de l'aplicatiu.