Previous Día anterior
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Llucià Ferrer: "Vaig suar sang per pagar la hipoteca"
    A més de presentador de televisió, Llucià Ferrer (46 anys) és locutor de ràdio i "l’ovella negra de la família". El periodista de Manlleu va néixer en una família de gestors. Els seus dos germans han seguit amb el negoci familiar; ell, però, va escollir un altre camí: amb 14 anys va descobrir el món de la ràdio.
  • L'espanyolisme dona marge de confiança a Salvador Illa
    L'amnistia va mobilitzar l'unionisme, que el 8 d'octubre de l'any passat va aplegar 50.000 persones en una manifestació a Barcelona –segons la Guàrdia Urbana–, al costat de tota la plana major del PP i Vox. Un dia que també rememorava la mobilització del 8 d'octubre del 2017, després del referèndum de l'1-O, amb 350.000 manifestants. Històricament, a l'espanyolisme li ha costat mobilitzar els ciutadans per als seus objectius, però fins a l'any passat havia anat sortint al carrer. Contra l'amnistia i l'autodeterminació, contra els aldarulls arran de la sentència del Procés, contra els indults o les taules de diàleg, o fins i tot contra la política lingüística. Però ara viuen un moment de calma. El president de la Generalitat és Salvador Illa, que és contrari a la independència i ha promès "governar per a tots els catalans" i, malgrat les veus d'alarma que continuen arribant des del PP i Vox, l'independentisme ha anat perdent força tant a les institucions com al carrer.
  • Unes misterioses cartes anònimes enverinen un bucòlic poble d'Anglaterra
    ¿I si un dia rebeu una carta anònima que us acusa de ser una bruixa? O bé de ser un homosexual reprimit i deshonest amagat a l'armari? ¿I si en obrir el sobre que us ha portat el carter un matí plujós i gris us trobeu amb el desig, igualment anònim, que una bona riuada s'endugui casa vostra amb vosaltres a dins?
  • Què passa quan es revisa quins consells s’han donat a un alumne per triar estudis?
    Un de cada quatre alumnes que comença FP la deixa el primer any. Aquesta dada és del 2022 i darrere hi ha diversos motius, però un d'ells es repeteix sovint: "No és el que esperava". Per evitar– o si més no reduir– aquests casos, el Consorci d'Educació de Barcelona va engegar un pla per millorar l'orientació que els tutors donen als alumnes de 4t d'ESO per decidir el seu futur i, tres anys més tard, es comencen a veure els primers brots verds.
  • "Mirarem de fer el nostre puto Txékhov"
    El primer espectacle del nou director d'un teatre sempre és interpretat com una declaració de principis. I el de Julio Manrique serà una versió contemporània d'un clàssic d'Anton Txékhov (1860-1904), La gavina. "És una obra que reflexiona sobre el teatre des de l'escenari, que parla del pànic amb el qual t’enfrontes, dels monstres que has de tombar per seguir endavant i de l'enorme fragilitat que sentim la gent que ens dediquem als oficis artístics. És molt emocionant", explica.