Previous Día anterior
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • El pitjor enemic de l'àrbitre del clàssic
    L’espectacular clàssic de Lliga va estar carregat de jugades controvertides que van condicionar, i de quina manera, el resultat del partit. El VAR, capitanejat pel valencià Martínez Munuera, es va erigir en el pitjor enemic d’Alejandro Hernández Hernández.
  • Qatar regala un "palau volador" a Trump per substituir l'avió presidencial Air Force One
    Donald Trump no s'està de res. Tampoc d'acceptar el regal més valuós que s'ha ofert mai a un president estatunidenc: un avió Boeing 747 amb tots els luxes que li ha regalat la família reial de Qatar per substituir l'avió presidencial l'Air Force One. No han servit de res les crítiques que ho consideren corrupció i suborn: el republicà ha tret pit del regal argumentant que és un estalvi per al contribuent estatunidenc. L'anunci coincideix amb la visita de Trump aquesta setmana a les petromonarquies del golf Pèrsic: l'Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units i el mateix Qatar.
  • El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) anuncia la seva dissolució
    La guerrilla kurda del PKK ha anunciat aquest dilluns la seva dissolució i la fi de la lluita armada després de 40 anys d'activitat guerrillera contra l'estat turc. L'organització accepta així la crida a abandonar les armes que va fer el febrer del seu líder històric, Abdullah Öcalan, empresonat a Turquia des de fa més de 25 anys. El març el partit-guerrilla havia aturat les activitats armades i havia anunciat la celebració d'un congrés.
  • Quan ser caòtic i desestructurat està més que justificat
    “Que el món sigui sempre dels aficionats!”, deien Antònia Font. Doncs mira, potser sempre no; i tot, tot, tot el món tampoc caldria. Però als anys noranta, el món de la música alternativa va ser de cinc joves californians que feien precisament bandera del seu amateurisme: Pavement, el grup adalil de la filosofia slacker. És a dir: defensar que el millor que pots fer en aquesta vida i en l’art és… passar l’estona. Sense obligacions de cap mena. De fet, les millors coses de l’existència sovint no tenen guió: una sobretaula que s’allarga, una nit que sorties una estona i acabes de matinada, un partidet de costellada en què no importa el resultat o una carrera musical en què, sense buscar-ho ni forçar-ho, de cop i volta ets l’ídol per accident de tota una generació.
  • D'Atacama al Montsec: Els sis millors llocs on observar el cel nocturn
    El turisme astronòmic és una de les tendències que més han crescut entre els viatgers durant els últims anys, segons informa International Dark Sky Places. Tot un esdeveniment, tenint en compte que el 83% de la població mundial viu sota la contaminació lumínica, fet que representa un 23% de la superfície terrestre del món ubicada entre els 75 °N i els 60 °S. Una xifra que creix a un ritme d’un 2% anual, segons dades de la Fundació Starlight. D’altra banda, el CSIC ja havia posat de manifest el 2021 que la contaminació lumínica havia crescut al voltant d’un 50% en els últims vint-i-cinc anys. Per sort, encara existeixen més de 200.000 km2 de territoris en més de trenta països amb cels protegits i acreditats per institucions internacionals, a més de la petició pública per incloure en l’Agenda 2030 la creació d’un nou objectiu de desenvolupament sostenible per garantir la qualitat del cel nocturn i l'accés a la llum dels estels, el #ODS18. Una reivindicació que va plantar la seva l