Previous Día anterior
Día siguiente Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Quatre multes per LGTBI-fòbia: insults per WhatsApp o una agressió verbal en una botiga
    El passeig de l'autobús transfòbic dels ultres d'Hazte Oír; una agressió verbal homofòbica en un establiment comercial; uns comentaris lesbofòbics per WhatsApp i, finalment, insults per l'orientació sexual a una policia. Aquestes són les causes que han acabat en multa econòmica a Catalunya durant l'any passat per LGTBI-fòbia. L'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació va obrir durant aquest període sis expedients per aquest motiu i quatre ja han quedat resolts amb sanció econòmica. Pel que fa als imports, només ha transcendit els 20.000 euros a l'entitat ultra madrilenya, que com que va presentar un recurs d'alçada encara no s'ha pagat.
  • 'A la contra', per Ferreres 10/05/2024
  • El Girona es planteja un exili traumàtic per jugar la Champions
    El Girona té un problema, i gros. Perquè la brillant classificació per a la Champions ha deixat al descobert les mancances de Montilivi, que no està preparat per afrontar la competició europea. La UEFA no permet ocupar les graderies retràctils i, malgrat que la intenció del club era fer entrar les grues a l'estadi a partir del 27 de maig, desmuntar les de gol nord i preferent i construir-ne d'obra nova amb una inversió de 20 milions, ara es fa enrere i es planteja l'exili, obrint diferents carpetes si finalment decideix que competir amb menys aforament del previst no satisfà els seus interessos: compartir estadi amb el Barça a Montjuïc o anar-se'n a l'RCDE Stadium són les alternatives. La gran virtut de la propietat del Girona era haver aconseguit que a la ciutat només es parlés de futbol, després de dècades discutint de deutes i impagaments. Però quan s'ha assolit l'excel·lència esportiva, es parla de tot menys de la pilota. L'entorn està que trina.
  • L'icònic Bulevard Rosa torna a obrir les portes amb La Fura dels Baus, un caganer gegant i molts capgrossos
    Quan es pretén explicar a algú forà algunes de les tradicions catalanes, la diversitat i extensió de la llista fan la conversa dispersa i, per a alguns, també incomprensible. L'obsessió pel món escatològic, els ous surant damunt de fonts d'aigua en claustres gòtics, capgrossos als carrers i gent ballant sota el foc de diables són conceptes estranys per a algú que no ha estat mai a Catalunya. Però a partir del 14 de maig, aquesta multitud cultural quedarà representada al que va ser un dels locals més entranyables per als barcelonins, el Bulevard Rosa.
  • "A vegades no cal que et diguin 'zorra'; simplement t'hi fan sentir"
    Ser triat per anar a Eurovisió és una autèntica voràgine, especialment en el cas de l'estat espanyol, on habitualment la selecció va acompanyada de polèmica. En el cas dels valencians Nebulossa les crítiques es van centrar en la lletra de Zorra, per a alguns un tema empoderador; per a altres, exemple de feminisme mal entès. Superades aquelles turbulències, la parella artística i sentimental formada per Mery Bas (56 anys) i Mark Dasousa (50) ja són a Malmö, on se celebra el festival l'11 de maig, per intentar que Europa zorregi amb ells. Les cases d'apostes els auguren una participació discreta: si les previsions es fan realitat, quedaran a la banda baixa del rànquing (apareixen en la posició 23 de 37 països).