Noticias
  • Desfile por el Día de la Hispanidad
    El Paseo del Prado de Madrid acoge este sábado el tradicional desfile del Día de la Fiesta Nacional con la vista puesta en el cielo, ya que si se cumplen las previsiones meteorológicas, la lluvia podría obligar a suspender la exhibición aérea y el salto en paracaídas. Un total de 4.092 efectivos de las Fuerzas Armadas, de los cuales 473 son mujeres, 85 aeronaves, 266 vehículos motorizados y 210 caballos participarán en la parada militar, presidida por los reyes Felipe y Letizia, acompañados de la Princesa Leonor. Tras el desfile, los reyes y la princesa de Asturias se trasladarán al Palacio Real para la recepción que celebran cada año con motivo de la Fiesta Nacional y en la que recibirán a alrededor de 1.500 invitados.
  • Cotxos vells
    Arriben ses ansietats, cotxo vell o cotxo nou... Com que doblers no n'hi ha prou comprarem es més barats, i en tenim es resultats: pes carrers hi ha més renou i sa carretera es mou com ranxos de jubilats. Cotxos vells .
  • En busca de un local provisional para la Escola de Música de Ciutadella tras su mudanza forzosa
    La Escola Municipal de Música i Arts Escèniques de Ciutadella tiene, ahora sí, los días contados en su sede de la Plaça de la Catedral. Cuando concluya el actual curso, el centro se trasladará a un espacio provisional, donde permanecerá hasta que se inaugure la nueva escuela de música, en los terrenos del OAR. Las obras en el edificio del Consell insular que se prevé que empiecen antes del verano y que tendrán un plazo de ejecución de 18 meses, serán incompatibles con la actividad docente en la primera planta del inmueble. Esto obliga al Ayuntamiento de Ciutadella a buscar un emplazamiento provisional, desde el que mudarse definitivamente a la nueva Escola de Música una vez esté construida. Así lo exponía este viernes la concejal de Cultura, Maria Jesús Bagur, quien señaló que «confiamos hacer un único traslado, la idea es ir directamente a la nueva escuela» y no regresar a la sede del Consell, ubicación que acoge el servicio municipal desde principios de la década de los 2000. Recuerda
  • Baixant de ritme fins al repòs
    La temporada turística va baixant fins a perdre la molesta calor abrasadora de juliol i agost. Ara la presència dels visitants es fa una mica més amable, confortable, terrestre, amb grupets que roden pels pobles, d’un perfil més tranquil, reposat, que encaixa millor en l’entorn. Prest seran tan poquets els visitants que gairebé ni es distingiran. Serà la nit turística de l’hivern, de botigues tancades, menys personal treballant, carreteres més amples, els aqüífers menys exigits, les platges immerses en un son reparador... Però a Cala Morell i a tota l’Illa el sol torna a sortir. Sempre. En un no res tornarà la claror, les altes temperatures, que ara alguns enyoren, com hi ha qui enyora el repòs en plena foguera. El que importa és la capacitat d’adaptació. Els cicles es poden regular, modular, moderar, però són imparables. Bona nit.
  • El gimnàs de les emocions
    Segons l'Organització Mundial de la Salut, l'any 2030 els problemes de salut mental seran la primera causa de discapacitat. Diverses enquestes, la situen entre les primeres malalties cròniques que pateix la població mundial, i que afecten greument la qualitat de vida de les persones. Actualment, ocupa la tercera posició, i aquesta progressió genera manca de respostes i un greu impacte a nivell personal, social i econòmic. Una persona se suïcida cada quatre dies a les Balears, i quasi la meitat dels joves del nostre país d'entre 15 i 29 anys considera que ha tingut dificultats de salut mental. Ho vaig escriure fa uns mesos en aquestes mateixes pàgines, i afegia que vivim inconscients davant aquestes xifres fins que ens afecten, o bé ens les recorden amb motiu de la celebració del Dia Mundial, celebrat aquest dijous. Gestionar les emocions pot ser molt difícil. Massa vegades, es perceben de manera intensa i aclaparadora. Vivim en una societat on tothom ha de ser feliç i, a més, ha de mostrar-ho a