Noticias
- Marta Morera, directora general d’Energia: "Catalunya necessita noves xarxes d’alta tensió"
Han aprovat un decret que facilita els tràmits d’autorització i que declara les renovables i les bateries d’"interès públic superior». ¿Què significa això?Seguir leyendo.... - El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs per la salinitat
"Tot això ara és arròs, de l’espècie bomba. Es va sembrar al maig i al setembre el recollirem", explica Albert Grasa assenyalant el seu camp de cereal, que creix sota un pam d’aigua, a pocs metres de distància del mar. Serà, no obstant, l’última sembra d’arròs en aquests terrenys. Grasa els dedicarà a una innovadora pràctica: el cultiu de mugil, ostres i cloïsses, a més d’algues de l’espècie ulva. Tot en terra i en un mateix espai.Seguir leyendo.... - L’experiment de la cria de la cloïssa
Els nous cultius experimentals al delta de l’Ebre permetran la reintroducció de la cloïssa, que va desaparèixer per complet, amb l’escopinya, el 2018. El cranc blau va arribar uns anys abans i va acabar amb l’espècie autòctona. "Unes 60 famílies vivien de la cloïssa, fins aleshores. Ara serà possible recuperar-la en aquests nous cultius controlats a terra", destaca l’expert en aqüicultura de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Ignasi Gairin.Seguir leyendo.... - 45 anys esperant el pont del Baricentro
La passarel·la ha posat fi a dècades de mala connexió entre el nucli urbà de Barberà del Vallès i el centre comercial Baricentro. Arriba 45 anys després de l’obertura del centre comercial, que va ser el primer d’Espanya: va obrir les portes el 22 d’abril de 1980. El batejat com a pont de la Farigola permet, per fi, que els vianants i els ciclistes es puguin desplaçar d’una banda a l’altra de manera segura, sense haver de travessar corrent carreteres ni exposar-se als perills de l’improvisat camí que hi havia fins ara per poder travessar aquest paratge.Seguir leyendo.... - La nit que Basté va robar una corbata
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va retre un merescut i emotiu homenatge pòstum al xef Fermí Puig. Només qui coneixia l’estimat cuiner de Granollers sap com s’arriba a trobar a faltar. Va ser amb motiu del Premi Nacional de Gastronomia, en una gala a Món Sant Benet.Seguir leyendo....