Noticias
- La Lliga en directe: Girona - Espanyol
- Com la justícia pot fer caure un govern
Els historiadors d'aquesta etapa de la vida espanyola tindran molta feina per desxifrar els misteris i la importància de la intervenció de la justícia en l'àmbit polític, fins al punt de poder ser un factor clau en la caiguda d'un govern. La separació de poders no ha estat mai radical en cap sistema democràtic, i no cal dir que és inexistent en els totalitaris. Però en els darrers anys la lluita pel poder s'ha desenvolupat molts cops al voltant o dintre mateix de les institucions i aparells judicials. Per adonar-se’n no fa falta que la paraula corrupció sigui escollida paraula de l'any, perquè ja ho és dels darrers decennis. Si pensem com van caure Felipe González o Mariano Rajoy, per exemple, ho comprovarem. Qui creia que Luis Roldán –l'exdirector de la Guàrdia Civil que es va fer un bon raconet amb els fons reservats del seu càrrec– o Luis Bárcenas –l'extresorer del PP que va reunir també uns bons estalvis procedents d'empreses “col·laboradores”– eren els representants d'una esp - Barça: ¿marca o identitat?
El Barça va celebrar una assemblea el 2 de desembre del 1908 amb un únic punt a l’ordre del dia: la dissolució. Però Joan Gamper va decidir que el futur que li esperava al club era molt diferent. Tenia una idea per salvar-lo i la va posar en pràctica. En aquella assemblea va convertir-se per primera vegada en president i va acostar l’entitat a la Lliga Regionalista amb l’objectiu que l’emergent catalanisme se sentís el club com a propi i el catapultés. - Enquesta: Quin és el gol del Barça que més has cridat?
Alguns gols els recordem tota la vida. Podem explicar perfectament on érem quan Koeman va batre Pagliuca, amb qui et vas abraçar quan el Barça va culminar la remuntada contra el PSG o la mirada emocionada al sofà del teu avi amb la cua de vaca de Romario. - Solucions al gran sudoku immobiliari
El problema de l'accés a l'habitatge ja és una "emergència social" per al govern espanyol i el segon element que més preocupa la ciutadania, segons el CIS. Però el gran consens sobre la crisi residencial és únicament aquest: que és un problema. Les seves causes i, per tant, les seves solucions, polaritzen com mai el debat públic, que congrega tants diagnòstics com remeis. El que és la solució per a uns és part del problema per a altres, com ara regular els lloguers o donar ajudes als inquilins.