Noticias
  • Churchill i 'El pont sobre el riu Kwai': Londres arrenca les celebracions per la victòria aliada el 1945
    Han tocat les dotze del migdia al Big Ben i la veu de l'actor Timothy Spall ha sonat mentre rellegia un breu fragment d'un dels discursos més famosos de Winston Churchill. Així s'han obert aquest dilluns les commemoracions britàniques del 80è aniversari del VE Day (Dia de la Victòria a Europa) a la Segona Guerra Mundial. "Això no és una victòria d’un partit ni d’una classe [social]. És una victòria de la gran nació britànica en conjunt", ha retronat per la megafonia de l'avinguda de Whitehall, on es troba aquest cronista, i també per la d'altres racons del centre de la ciutat, des de la plaça del Parlament fins al palau de Buckingham.
  • Catalunya busca més de 10.000 experts en ciberseguretat per frenar els hackers
    Actualment, a Catalunya hi ha uns 27.000 professionals que es dediquen al món de la ciberseguretat. Es tracta d'un sector a l'alça, que l'any passat va facturar fins a 1.473 milions d'euros, gairebé un 20% més que el 2023. Des de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, però, adverteixen d'una bretxa de talent que frena aquest creixement: hi ha 13.500 llocs de treball qualificats i ben pagats que estan desocupats. A tot Espanya n'hi ha gairebé 400.000 i 4,76 milions a tot el món. En un any, aquesta bretxa ha augmentat un 12% a Catalunya.
  • Gala del Met 2025: per què Rosalía ja és la convidada viral de la gala de la moda més important?
    Nova York escalfa motors per a l'esdeveniment anual més important del món de la moda. Aquest dilluns el Museu Metropolità d'Art de Nova York acollirà la gala del Met, que aquest any vol reivindicar la figura del dandi negre. La catifa vermella d'aquest dilluns servirà com a tret de sortida de l'exposició Superfine: Tailoring black style, que farà un recorregut per la història de la indumentària feta i vestida per afrodescendents i que es podrà veure al museu des del 10 de maig fins al 26 d'octubre.
  • El brasiler que va canviar Copacabana per la Barceloneta: "Amb 15 anys vaig venir a Catalunya per complir un somni"
    Les platges de Rio de Janeiro van ser el seu pati durant la infància, la seva oficina actual té vistes al mar, el seu fill va néixer a l'Hospital del Mar de Barcelona i quan té vacances puja a un veler per relaxar-se amb la seva dona a un altre indret que tingui mar. Felipe Perrone (Rio de Janeiro, 1986) és un home de mar que un dia, amb només 15 anys, va decidir canviar l'oceà Atlàntic pel mar Mediterrani seguint les passes del seu germà Kiko per tornar a la terra de la seva àvia, Catalunya. Ell tenia un somni. "He aconseguit molt més del que esperava aquell adolescent", assegura Perrone, amb 39 anys, en una conversa amb l'ARA en una sala del Club Natació Atlètic Barceloneta (CNAB). Evidentment, té vistes al mar.
  • Sánchez se suma a la crida dels alcaldes europeus per accedir a fons per habitatge
    El crit d'alarma que des de fa mesos estan fent dotze grans ciutats europees per la crisi d'habitatge ha sumat aquest dilluns un nou altaveu. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dilluns a Barcelona amb l'alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, i els seus homòlegs de París i Roma, Anne Hidalgo i Roberto Gualtieri, aprofitant la 40 Reunió Anual del Cercle d'Economia. Una trobada en què el president espanyol ha donat suport a la demanda de les grans ciutats europees, que fa temps que demanen a Brussel·les polítiques per facilitar l'accés dels ciutadans a l'habitatge.