Noticias
  • Néixer al desembre, un desavantatge durant l'etapa escolar
    Durant els primers anys de vida el desenvolupament cerebral és molt ràpid i s’assoleixen habilitats i competències per a l’autonomia de manera progressiva i alhora molt ràpida. De fet, la neuropediatra de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, Noelia Rivera, apunta que “es tracta del desenvolupament més gran que experimentem al llarg de tota la nostra vida”.
  • Barcelona acull per primer cop la controvertida fira del joc i apostes més gran del món
    El món del joc, les apostes i la tecnologia associada, i també els reguladors, se cita des d'aquest dilluns fins dimecres a l'ICE Barcelona 2025 al recinte de la Fira a la Gran Via. El saló, exclusivament per a professionals –ni tan sols està obert a la premsa generalista–, aplega més de 600 empreses del sector, 200 organismes reguladors i preveu una xifra de més de 55.000 visitants provinents de 170 països. L'ICE 2025 aterra enguany a Catalunya provinent de Londres i calcula generar un impacte econòmic de 300 milions d'euros a la capital catalana. El certamen ocupa sis pavellons i vol situar-se com a quart congrés a Barcelona, per darrere d'Alimentaria, el Mobile World Congress i el saló de l'audiovisual ISE.
  • El 'fachaleco': l'arma estètica de les dretes
    Jo soc del parer que, quan fa fred, no vull deixar els braços al descobert. Per això, sovint la incomprensió m’assalta quan veig gent pel carrer en ple hivern amb armilles d’anorac, assegurant que s’hi va la mar de calentet. Però... no ho estarien més si els cobrissin també les extremitats?! El mateix passa amb els dònuts, que, malgrat ser molt bons, encara serien millors si no ens escatimessin el forat. Una incomprensió, la meva, compartida per la Lorraine al film Regreso al futuro, que va pressuposar que Marty McFly treballava al port, pel fet de confondre la seva armilla amb un salvavides.
  • Benfica-Barça: dues maneres de ser un referent mundial
    El Benfica, el rival d'aquesta nit del Barça a la Champions (21 h, Movistar), quatre temporades enrere patia una forta crisi econòmica. L'històric club portuguès va realitzar una gran inversió per reforçar la plantilla que va ser tot un fracàs. A més, també estava patint una greu crisi institucional. Luis Filipe Vieira, aquella mateixa temporada, deixava la presidència de l'entitat després de ser detingut per la seva implicació en diverses causes. Rui Costa, exjugador i llavors vicepresident, es va presentar a les eleccions i les va guanyar amb el 84,48% dels vots. La planificació esportiva que va implementar Costa va ser molt clara des d'un principi: volia apostar per jugadors joves amb projecció i continuar donant oportunitats als nois del planter amb la finalitat de resoldre els problemes econòmics. "El nostre focus està centrat en el desenvolupament i la maximització del talent a llarg termini amb la finalitat de formar jugadors competitius per al primer equip", assegurava Rodrigo Magalhães,
  • Trump surt de l'Acord de París i declara l'emergència nacional a la frontera
    Un cop sobre la taula per deixar clar qui manarà -i per a qui ho farà- els pròxims quatre anys. El president Donald Trump ha signat una allau d'ordres executives després de jurar el càrrec amb les quals pretén dinamitar el llegat de l'administració de Joe Biden i que van contra l'agenda verda, la immigració i el col·lectiu LGTBIQ+. En el seu retorn triomfal, Trump no podia perdre l'oportunitat de convertir la signatura dels decrets en carnassa per alimentar les bases. Enmig del Capital One Arena, l'estadi des d'on els seus seguidors han vist la presa de possessió, el president s'ha fet instal·lar una taula i una cadira per firmar davant d'ells les primeres ordres executives.