Noticias
  • Harris admet la derrota davant Trump i demana no rendir-se
    Kamala Harris ha reconegut la victòria de Donald Trump i ha promès una transició de poders "pacífica". La demòcrata ha pronunciat el seu discurs després d’haver trucat aquest matí de dimecres al republicà per felicitar-lo. "El resultat no és el que volíem", ha admès Harris, que ha volgut convertir la seva derrota en una lliçó de valors democràtics en contrast amb el negacionisme de Trump el 2020, que encara no ha reconegut que perdés els comicis.
  • Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma (1933)
    De l’entrevista de la periodista Irene Polo (Barcelona, 1909 - Buenos Aires, 1942) al filòleg Pompeu Fabra (Gràcia, 1868 - Prada, 1948) publicada a L’Opinió (17-X-1933). La Càtedra Pompeu Fabra celebra avui a l’IEC (carrer del Carme, 47) i demà a la UPF (Campus de la Ciutadella) la desena Jornada Científica, dedicada enguany a la llengua a la universitat.  
  • Kounde ja no té motius per arrufar el nas: els apunts en calent de l'Estrella Roja - Barça
    Nova golejada del Barça a la Champions. Els blaugranes visitaven el dèbil Estrella Roja, que arribava a la cita amb tres derrotes al caseller, i van emportar-se un 2-5 en què van brillar Lewandowski, Kounde i l'adolescent més decisiu del planeta futbolístic. A continuació, uns apunts en calent.
  • De Trump 45 a Trump 47
    “I què és la veritat?” La pregunta es formula en el moment més dramàtic dels últims dos mil anys. El governador de la província romana de Judea té a les seves mans salvar la vida d’un tipus que va dient que és Déu i que, per tant, ell és la veritat. Però aquest autodenominat rei dels jueus de trenta i pocs anys guarda silenci, no contesta i la pregunta quedarà sense resposta per sempre.
  • L'agent taronja de la democràcia nord-americana
    Kamala Harris és qui de jove havia treballat en un McDonald's, però és Donald Trump, un nen ric antisistema convertit en un magnat capriciós, qui en campanya es fa la foto i es posa l'armilla d'escombriaire. D'aquesta manera, dirigint-se als descontents amb una retòrica de lluita i ressentiment, Trump ha guanyat les eleccions folgadament, en 30 de 50 estats, connectat amb una majoria de nord-americans preocupats bàsicament per dos temes: l'economia i la immigració.