Noticias
  • El poder subversiu del cos: de l'antiga Grècia a la Rússia de Putin
    ¿Per què no transformar l’estigma en triomf? ¿Com convertir el cos en una arma de resistència? ¿Com envellir en una societat basada en les aparences? A aquestes i a moltes altres qüestions intenta respondre la novel·lista i crítica cultural Fernanda Eberstadt (Nova York, 1960) a Bite your friends (Muerde a tus amigos en l'edició en castellà de Gatopardo Ediciones). I ho fa inspirant-se en el filòsof grec Diògenes, en les màrtirs cristianes santa Perpètua i santa Felicitat, en el filòsof francès Michel Foucault i en el cineasta italià Pier Paolo Pasolini, entre d'altres. Hi ha una altra protagonista que obre i tanca el llibre, la mare de la Fernanda: Isabel Nash Eberstadt, periodista, escriptora i musa d’Andy Warhol.
  • Les millors imatges de la Barcelona de la gent
    Ricardo Feriche treu el mòbil i, emocionat, mostra una foto. “Era el dia de la presentació, al mateix lloc de la foto de portada, i mira, exactament la mateixa imatge”. Efectivament, dues dones vestides iguals travessen les arcades de la plaça Reial de Barcelona amb un glamur equivalent a les de la portada del llibre Barcelona. Les dues imatges són interessants perquè mostren, d’una banda, quina és la mirada del comissari i editor de la publicació sobre una ciutat que ell veu en femení i les imatges que la representen i, de l’altra, fins a quin punt hi ha llocs i maneres de ser de la ciutat que es mantenen immutables al llarg del temps.
  • Aitana i companyia s'apunten a un cap de setmana de borratxera blaugrana
    El barcelonisme es prepara per viure un mes de maig que pot ser històric. Menys de 24 hores després que l'equip de futbol masculí celebrés amb gairebé 30.000 culers desplaçats a Sevilla una Copa aconseguida amb èpica contra el Reial Madrid (3-2), el femení ha confirmat la classificació per a una nova final, la tercera consecutiva, de Champions. Per al conjunt de Pere Romeu, l'empresa no era de les més difícils. Defensava un 4-1 de l'anada i ni tan sols aquest ha sigut el principal argument per assolir la fita a Stamford Bridge contra un Chelsea que no ha ensumat la remuntada en cap moment. Les de Sonia Bompastor no han trobat el gol matiner que tant necessitaven per capgirar l'eliminatòria, i després, amb la moral absolutament enfonsada, s'han desfet com un terròs de sucre davant les vigents campiones d'Europa. Tot i tenir un dels pressupostos més alts d'Europa, han claudicat com ho fan la majoria d'equips de la polaritzada Lliga F (1-4).
  • La nova direcció d'ERC a Barcelona refreda l'entrada al govern de Collboni
    Un dels motius principals pels quals es va presentar Creu Camacho a les primàries d'ERC a Barcelona va ser per canalitzar el malestar que va generar la suspensió sine die de la consulta sobre l'entrada al govern de Jaume Collboni de fa gairebé un any. Un cop proclamada oficialment presidenta dels republicans a Barcelona –després de guanyar les primàries per 14 vots–, Camacho manté el compromís de reobrir el debat, però de fer-ho primer "revisant" el pacte firmat per l'anterior direcció i després valorant si és oportú entrar ara a governar amb els socialistes a Barcelona. De fet, entre els crítics que han conformat aquesta candidatura hi ha bona part de la militància que s'oposava a aquell acord i que retreia a l'anterior direcció de la federació, que fins ara presidia Eva Baró, que no havia reprès el debat. Consideraven, de fet, que no ho havien fet per por a un revés de la militància.
  • Festival de The Tyets a La Mirona abans de la victòria del Barça
    Dues hores abans de la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Madrid, The Tyets van pujar a l'escenari de La Mirona de Salt, plena a vessar, per donar-ho tot en la presentació de la gira del seu nou àlbum, Cafè pels més cafeteros. El concert, organitzat pel Festival Strenes, es va avançar expressament una hora i mitja per no coincidir amb el futbol, i es va convertir així en una espècie de preludi festiu de l'èxtasi blaugrana que arribaria passada la mitjananit.