Noticias
  • Nova gent: el gos (1982)
    Article complet de Ramon Barnils (Sabadell, 1940-Reus, 2001) publicat tal dia com avui de fa quaranta-tres anys a El Món (15-I-1982). L’ARA va publicar a “Mirades” del passat 5 de gener una foto de Bruna Casas/Reuters centrada en un gos robot que conduïa un jove per uns topants de Barcelona. És un exemplar d’animal artificial que allibera d’algunes de les servituds descrites en aquesta peça irònica de Barnils.
  • Catalunya lidera el camí cap a la primera universitat oberta d'abast europeu
    Un estudiant matriculat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) podrà cursar un grau a la seva universitat, però fer un tram de la formació seguint el pla docent del mateix grau a la Universitat a Distància de Hagen, a Alemanya, i un altre a la Universitat Oberta dels Països Baixos. Aquest és l'exemple més clar dels ambiciosos objectius que, en un futur, vol assolir l'OpenEU, una aliança entre deu universitats europees en línia que es coordinarà des de Barcelona. A efectes pràctics, aquesta coalició es traduiria en la creació de la primera universitat a distància integrada a la Unió Europea (UE). Es calcula que uns 368.000 alumnes podrien accedir-hi per curs acadèmic, tenint en compte el nombre actual de matriculats.
  • Créixer en igualtat és possible
    Què és la coeducació, què implica, què s’ha fet fins ara o quin paper juga en relació amb les violències masclistes, va ser el punt de partida de la jornada Coeducació per créixer en igualtat, celebrada dilluns a la tarda al Goethe Institut Barcelona. La trobada, organitzada pel diari ARA amb el suport de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la participació de Yolanda Ferrer Polo, secretària de Feminisme del Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya; Anna Manso, escriptora i guionista, i Miriam Aleman, especialitzada en la formació, prevenció i sensibilització de les violències sexuals i masclistes en infàncies i adolescències. L’objectiu era reflexionar sobre el poder de la coeducació per créixer en igualtat. 
  • 50 anys connectant Madrid i Barcelona
    El Pont Aeri entre Madrid i Barcelona acaba de fer 50 anys i demostra, així, que és un servei imprescindible per a la mobilitat i l'economia del país. Amb més de mig segle de trajectòria, aquest servei de transport aeri no només ha facilitat la mobilitat entre les dues ciutats més grans d'Espanya, sinó que també ha esdevingut una peça fonamental en la connexió econòmica i social del país.
  • El misteri dels seients 'vip' del futur Camp Nou
    Després de dues negatives als tribunals, el Barça va intentar que la Lliga validés una doble operació de 100 milions d'euros per aixecar el límit salarial i registrar Dani Olmo i Pau Víctor abans de Cap d'Any, però no ho va aconseguir. Les garanties de pagament que va exigir la patronal per donar el vistiplau als acords no van arribar fins al 3 de gener, amb les llicències dels futbolistes expirades d'acord amb la normativa vigent. La solució provisional a aquest litigi va arribar amb la cautelaríssima concedida pel Consell Superior d'Esports, que creu que Olmo i Víctor s'exposen a conseqüències irreparables si no poden jugar. Aquest estament polític també posa en dubte la competència de la comissió de seguiment de la Lliga-RFEF en aquest tema i la naturalesa del reglament. Per tant, a falta de més capítols, el serial està congelat com a màxim fins al 9 d'abril més enllà que el Barça hagi tornat a la cèlebre 1:1 amb el fair play financer –gastar pel mateix valor que s'allibera– gràci