Noticias
  • L'Estat posa més traves als ventres de lloguer
    L'Estat limitarà encara més la pràctica dels ventres de lloguer. Com? Dificultant la inscripció com a fills propis dels bebès nascuts per aquest mètode en un altre país, perquè la pràctica és il·legal a Espanya. El govern de Pedro Sánchez té enllestida una nova instrucció que posarà més traves burocràtiques als "progenitors d'intenció" per evitar que "esquivin" la llei: la nova ordre invalida els certificats estrangers, les sentències d'autoritats judicials internacionals i qualsevol altra declaració acompanyada de documentació mèdica per registrar els menors a Espanya. D'aquesta manera, el Registre Civil espanyol no acceptarà cap d'aquests documents. "Sense excepcions", determina la instrucció.
  • Beatriz Corredor (Red Eléctrica): "No dimitiré. No és el meu estil no donar la cara"
    Després de l'apagada elèctrica massiva de dilluns a la península Ibèrica, els focus apunten a l'operador del sistema elèctric espanyol, Red Eléctrica. Tanmateix, la seva presidenta, Beatriz Corredor, no dubta a defensar el paper de l'empresa abans, durant i després de la incidència històrica: "Si tingués consciència que he fet alguna cosa malament, ho plantejaria. Però Red Eléctrica ha treballat bé i ha estat a l'altura [de les circumstàncies]. Per tant, no [dimitiré]. Estic assumint correctament la responsabilitat i no és el meu estil no donar la cara i no respondre", ha expressat Corredor en una entrevista a la Cadena SER aquest dimecres al matí.
  • L'únic poble de la Península que va esquivar l'apagada massiva
    A la província de Lleó, en ple parc natural dels Picos de Europa, un petit municipi va aconseguir esquivar l'apagada massiva que va afectar tota la península Ibèrica. Es tracta d'Oseja de Sajambre. Aquest petit municipi, de només 226 habitants, té un sistema d'illa energètica que li va permetre mantenir el subministrament i, fins i tot, habitants de municipis veïns hi van anar a carregar els seus mòbils i altres aparells, per exemple.
  • De migrant sense papers a actor europeu més premiat en només un any
    Hi ha moments en què la vida accelera i embogeix. Li va passar l’any passat a Abou Sangaré, un migrant guineà que va arribar a França als 16 anys després de travessar Mali, Algèria, Líbia, el Mediterrani i Itàlia. Establert a Amiens, al nord de França, Sangaré va ser elegit per encarnar un migrant sense papers, com ell mateix, a la pel·lícula La historia de Souleymane, que el maig del 2024 s’estrenava a Canes, on la seva interpretació va ser premiada com la millor de la secció Una Certa Mirada. Continuava sense tenir papers, però l’aclamaven com una estrella. “Canes va ser una experiència molt estressant per a mi –matisa l’actor a través de videotrucada–. Presentar la pel·lícula davant de 900 persones no és una cosa que faci habitualment i em vaig posar molt nerviós. I quan després tothom es va posar a aplaudir va ser directament com aterrar en un altre món”.
  • L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Apagada, presidents, culpes i cinisme'
    Encara som en plena ressaca de la gran apagada, i és hora de fer algunes reflexions. La primera, sobre la comunicació del Govern de la Generalitat i del govern espanyol. President Illa: