07/01/2021

28/12/2020

27/12/2020



Noticias
  • Salvador Illa crida a la "fraternitat entre territoris" en el seu primer discurs de Sant Esteve
    Salvador Illa feia balanç aquesta setmana dels seus primers quatre mesos de legislatura i es mostrava convençut d'haver consolidat un "canvi d'etapa" a Catalunya. Un canvi que comporta, pel president de la Generalitat, haver deixat enrere el Procés i que ara un president de la Generalitat torni a oferir diàleg a la resta de territoris de l'Estat. Ha insistit en aquesta idea en el seu primer discurs de Sant Esteve: Illa ha fet una crida a la "fraternitat entre territoris" per construir un projecte comú a Espanya. "Fraternitat entre familiars, fraternitat entre veïns, fraternitat entre territoris. Fraternitat en el nostre dia a dia", ha defensat. Una "fraternitat" que considera que es construeix "reforçant" allò que comparteix cada territori. "Per això és important que visquem la nostra diversitat com una riquesa", ha sentenciat.
  • 'A la contra', per Ferreres 27/12/2024
  • Ayuso acusa Sánchez d'asfixiar Madrid mentre aprova noves rebaixes fiscals
    Isabel Díaz Ayuso ha tancat l'any fent dues coses que, fins ara, han marcat l'actual legislatura com a presidenta de la Comunitat de Madrid, que arriba al seu equador. D'entrada, ha anunciat una bateria de rebaixes fiscals que entraran en vigor aquest 2025 i que se centren, sobretot, en l'habitatge. Alhora, no ha perdut l'ocasió per tornar a carregar contra el govern central i el president espanyol, Pedro Sánchez, al qual ha acusat de voler "asfixiar" Madrid permetent el "col·lapse" de les Rodalies i de ser al darrere de les vagues en sectors com la sanitat o l'educació. Tot plegat ha tingut lloc en la roda de premsa posterior a l'últim consell de govern de l'any celebrat aquest dijous.
  • 'De fit a fit', 27/12/2024
  • "La gent necessita saber el millor moment per plantar o quin és el producte de temporada”
    El 1876 es va publicar per primera vegada el Calendario Ermitaño de los Pirineos, una iniciativa que Antoni Maria Morera va idear perquè fos una publicació que oferís una informació fiable i amb dades rigoroses que ajudessin especialment la gent del camp, a qui anava destinat majoritàriament. Naixia en un moment històric en què calendaris i almanacs estaven molt de moda arreu del món i, de fet, encara avui beu de la tradició dels clàssics calendaris vuitcentistes, tant pels continguts com pel seu format senzill i a un preu popular. La informació més habitual d’aquests calendaris eren les dades astronòmiques i religioses, els pronòstics meteorològics i el santoral, una informació que en el cas del Calendari de l’Ermità es va complementar amb la relació de festes majors, fires i mercats, una informació que avui continua sent un referent. Una publicació que es va començar a editar en castellà, perquè era l’idioma en què sabien llegir els pagesos, i que avui es pot trobar en català i c