Noticias
- Restaurant Che Che: un restaurant familiar a la platja de Castelldefels
La Maria i el Pedro s’han criat en una barra i continuen creixent en un restaurant. Venen de família de restauradors i estan encantats de continuar amb la tradició familiar i fer-la créixer en els pròxims anys. Els sobren les ganes i l’energia que els dona la seva insultant joventut (28 i 29 anys), però també la intel·ligència i el talent que han demostrat liderant aquest projecte familiar des d’ara farà dos anys. Abans havien estat els seus pares els responsables d’obrir un restaurant a tocar de la platja de Castelldefels: l’Ángel, el Cheche per als amics, i la seva dona van iniciar el negoci, i els seus fills sempre en van ser part important. Ara, des que els pares s’han jubilat, la Maria i el Pedro en són els propietaris i únics responsables: la Maria és qui porta els números i gestiona la sala, i en serà la futura sommelier, i el Pedro és el cap de cuina, qui dissenya la carta i l’encarregat del producte que entra al restaurant. - Dues solucions per evitar que Dani Olmo marxi lliure del Barça
Les corredisses per inscriure jugadors són una tradició al Barça des que el club va coquetejar amb la fallida arran de la davallada d'ingressos ordinaris per culpa del coronavirus. Només l'estiu de les palanques –el del 2022– va aportar una mica d'oxigen al club, que encara avui pateix els efectes d'haver inflat les pèrdues de l'exercici 2020-2021 –el de la transició Bartomeu-Laporta– i d'haver signat una operació financera –Barça Vision– marcada per les falses expectatives i els impagaments. A les portes del 2025, qui encarna aquest desfici és Dani Olmo, el fitxatge estrella de l'estiu passat, i també Pau Víctor, que ha passat de ser la gran sensació de la pretemporada a tenir un paper molt secundari a l'ombra de Robert Lewandowski. - 20 anys del tsunami de l'Índic: "En veure aquella onada vaig entendre que era la mort"
A vegades la vida t’està canviant del tot i tu encara no ho saps. Ara fa 20 anys, el 26 de desembre del 2004, milions de persones no podien imaginar el destí que els esperava quan a les 7.58 h un terratrèmol submarí de 9,1 graus a l'escala de Richter es va produir a l'oceà Índic. A les costes de Tailàndia centenars de turistes es despertaven relaxats gaudint de les vacances de Nadal. A altres regions com Sri Lanka, l’Índia o Indonèsia, milers de persones començaven el que pensaven que seria un dia més, sense imaginar que mar endins començava a formar-se un mur d’aigua mortal. "La nit anterior havíem obert els regals de Nadal. Recordo que hi havia un periscopi i una pilota que havíem comprat a l’hotel", recorda la metgessa madrilenya Maria Belón, que era en un hotel de la zona de Khao Lak, a Tailàndia. De bon matí, ella i el seu marit Quique havien baixat a la piscina de l'Orchid Beach Resort, un complex estrenat tot just dos dies abans, amb els seus fills Lucas, Tomás i Simón, de 10, 8 - El premi Nobel 'robat' a Àngel Guimerà per ser catalanista: llegenda o realitat?
Quan el periodista i escriptor Pep Antoni Roig era petit, solia passar per davant de la casa d'Àngel Guimerà al Vendrell i, tot seguit, per la casa de Pau Casals, acompanyat de la seva àvia paterna. "Cada vegada, la meva àvia em deia: «A aquest senyor li van robar el premi Nobel», en referència a Guimerà. I, just després: «Aquest és el millor violoncel·lista del món». Tenia la sensació que sent del Vendrell i parlant català et podies menjar el món", recorda Roig. Aquelles paraules el van impactar fins al punt que tres dècades després han estat el detonant d'una sèrie documental. Roig ha dirigit Guimerà. El Nobel sense premi, una producció de tres episodis que s'estrena aquest dijous a la plataforma 3Cat i que dissabte s'emetrà, en una versió unificada, a través de TV3. - Si marxen els metges sirians “el sistema sanitari alemany es col·lapsarà"
La comunitat siriana a Alemanya viu aquests dies una muntanya russa d'emocions contradictòries després de la caiguda el 8 de desembre del dictador Bashar al-Assad i la fi del règim que va governar Síria durant cinc dècades amb puny de ferro. Alemanya, el país europeu amb el nombre més gran de refugiats sirians, debat aquests dies sobre la seva tornada al seu país d'origen.