04/11/2020



Noticias
  • Sortir a la recerca d’un mateix: el ‘thriller’
    David Zimmerman, un fotògraf parisenc que acaba de trencar amb la parella, és arrossegat pel seu insistent millor amic a una festa de Cap d'Any. La presència de l'ex no fa presagiar una nit memorable, però de sobte descobreix entre els convidats el rostre d’una noia a qui va fotografiar fa mesos: com hipnotitzat, la segueix i, sense intercanviar-hi paraula, fan l’amor apassionadament. L’endemà, al llevar-se a casa, encara atordit, descobreix que el seu cos s’ha transformat en el de la noia i que ella ha desaparegut sense deixar rastre. En un cos estrany, terriblement confós i espantat, el David es fa moltes preguntes. Què ha passat exactament? Qui era la noia? Com pot recuperar el seu cos? I, sobretot, continua sent ell mateix?
  • Feijóo, als catalans: "No és necessari canviar de passaport sinó de govern. Més que mai, Catalunya és Espanya"
    A Alberto Núñez Feijóo, el cas Cristóbal Montoro i la dimissió de Noelia Núñez li han esquerdat el discurs triomfalista que va desplegar al congrés del PP de principis de mes. En la primera trobada ordinària del comitè executiu estatal del partit després de la renovació de càrrecs, el líder de la formació ha reivindicat que, malgrat tot, no es pot considerar que Pedro Sánchez, empaitat pel cas Santos Cerdán, hagi aconseguit empatar la partida amb ell. "Mentre sigui president del Partit Popular, no hi haurà equiparació possible", ha reblat davant dels seus, a qui ha demanat que es posin en mode electoral i estiguin preparats per fer una "neteja total" del "sanchisme" un cop arribin al Palau de la Moncloa. En una intervenció d'un quart d'hora sense preguntes, que s'ha solapat amb el final de la roda de premsa de balanç de curs del president del govern espanyol, Feijóo ha donat per acabada l'etapa del PSOE a la Moncloa i ha advertit Sánchez que no compti amb el PP quan li falli la majoria plur
  • Junqueras avala Rufián com a portaveu però es desmarca d’una coalició amb l’esquerra espanyola
    La proposta de Gabriel Rufián d'explorar un front comú plurinacional i d'esquerres per evitar un govern del PP i Vox no té l'aval de la direcció d'Esquerra. Tot i això, Rufián manté la confiança del líder del partit, Oriol Junqueras, per mantenir-se com a portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats. En roda de premsa aquest dilluns, Junqueras ho ha considerat "compatible" amb aquesta discrepància, malgrat la remor interna que es va desencadenar quan Rufián va insistir en una tesi que ja havia estat desautoritzada per la direcció. Ara bé, també ha volgut deixar clar que la formació no es planteja presentar-se en coalició a les generals amb l'esquerra espanyola: "Si algun partit polític espanyol té interès a arribar a un acord amb algú, segur que té oportunitat de fer-ho. Per exemple, Podem amb Sumar o Sumar amb Podem", ha dit, desvinculant ERC de la pugna que mantenen les dues formacions.
  • Tailàndia i Cambodja arriben a un acord d'alto el foc després de cinc dies d'enfrontaments
    Els primers ministres de Tailàndia i Cambodja, Phumtham Wechayachai i Hun Manet, han acordat aquest dilluns a la capital de Malàisia, Kuala Lumpur, un alto el foc “immediat i sense condicions” a partir d’aquesta mitjanit per posar fi a cinc dies d’enfrontaments a la frontera. El conflicte ha estat el més violent entre els dos països en més d’una dècada i ja ha causat 35 morts, 22 de la banda tailandesa i 13 de la cambodjana, la majoria civils.
  • Tenir més estudis redueix el deteriorament del cervell? Una recerca en 33 països ho desmenteix
    L'educació i l'escolarització milloren la funció cognitiva al llarg de la vida, però no influeixen en el ritme de deteriorament del cervell. Ho ha conclòs un estudi internacional amb participació catalana, que desmenteix la idea que tenir més estudis estigui associat a patir menys deteriorament cognitiu a mesura que et fas gran. La revista Nature Medicine ha publicat la investigació en què han participat treballadors de l'Institut Guttmann i de la Universitat de Barcelona (UB) analitzant dades longitudinals de més de 170.000 persones de 33 països. Els autors conclouen que l'educació des de la infància és necessària, però també polítiques que fomentin l'activitat cerebral durant tota la vida.