Noticias
  • La tornada al Camp Nou: pocs passis i mal repartits
    De la mateixa manera que la temporada passada van quedar abonaments per vendre a Montjuïc, aquesta vegada també en quedaran per adquirir en el retorn al Camp Nou. La incertesa per saber la data concreta de reobertura de l'estadi blaugrana, o el recel que provoca anar a un camp que encara està en procés de remodelació són dos dels factors que poden explicar per què una part de la massa social gira l'esquena a un equip que és líder sòlid a la Lliga i, després de golejar el Bayern de Múnic i el Reial Madrid, promet grans alegries per a aquesta temporada.
  • L'autogestió que governa en la catàstrofe de Paiporta: "No es pot anar, però no em puc quedar a casa"
    Auxili en lloc d’oblit. Suport i afecte en lloc de desemparament. Escombres i pales per netejar en lloc de les canyes que va transportar el barranc del Poio i que molts veïns van usar per fugir de la devastació que assolava les seves cases. Els municipis de la comarca valenciana de l’Horta Sud han rebut aquest divendres una mostra històrica de solidaritat. Milers de persones han travessat el riu Túria per demostrar que els habitants de les localitats afectades pel pitjor temporal del segle a l’Estat no estan sols. Els ho han dit sense paraules, però amb fets. Saben que costarà mesos, potser anys, recuperar-se, i que el record de les víctimes serà una ferida que no acabarà mai de curar-se, però que la catàstrofe ha estat col·lectiva i que només l’ajut mutu permetrà superar-la.
  • Gent que salva la gent de Xiva i Utiel: "He tornat a creure en l'ésser humà"
    És sorprenent veure felicitat enmig d'una tragèdia. Vides destrossades, i moltes de perdudes, per les inundacions catastròfiques, però també somriures còmplices. Per estar, tots junts, en família i amb amics, amb el fang fins als genolls i traient-lo dels carrers i de les cases. Amb l'esperança d'una mare i un fill que s'abracen i es diuen que almenys ho poden explicar. Amb l'amor entre una parella que camina agafada de la mà entre carrers plens de runa.
  • Les dones tenen vot (1931)
    De l’editorial de Mirador (8-X-1931), setmanari que llavors dirigia, de fet, el redactor en cap Just Cabot (segons la tesi doctoral de Carles Singla, 2003). Pels trets irònics de l’article fins i tot es pot atribuir a Cabot l’autoria de l’escrit. En el fons del debat hi havia implícita una superstició de les esquerres: deien que les dones votarien a les dretes per influència dels capellans, per debilitat o per ignorància submisa. 
  • Les apostes al Grill de Florida Avenue que disgustarien Luther King
    “A Grill de Florida Avenue, el Reverend Martin Luther King, Jr. va seure en aquesta taula per planificar la Marxa sobre Washington, 1963” Ho diu una modesta placa clavada sobre una de les taules amb bancs que hi ha entrant a mà dreta que donen a les finestres del local llargarut i estret. A mà esquerra hi ha la barra, puntejada per tot de tamborets metàl·lics amb el seient d'escai vermell. I com que el dinner és de pel·lícula, dialoguem com si fóssim actors: