30/06/2020



Noticias
  • Així va el viatge de Salvador Illa a la Xina: cursos de català, una inversió a Cornellà i reunions amb el Partit Comunista
    El president de la Generalitat, Salvador Illa, està decidit a expandir la influència de la Generalitat i de les empreses catalanes al continent asiàtic. Amb aquesta idea va aterrar la setmana passada a la Xina, on continua el seu viatge oficial, després del que ja va fer al Japó i a Corea a finals de maig. La Generalitat treballa en un pla estratègic per aprofundir en les relacions amb aquest continent, i durant el viatge Illa ja ha anunciat una peça cridada a tenir un paper clau en aquest àmbit: l'obertura d'una delegació de la Generalitat a Pequín, la qual cosa ampliarà fins les 22 la xarxa del Govern a l'estranger. És una aposta per l'acció exterior que quedava recollida a l'acord d'investidura amb ERC i que el PSC està fent seva per obrir nous mercats i promoure els interessos de Catalunya de bracet amb el govern d'Espanya. Ara bé, què més ha fet el president català en aquest viatge?
  • Nova York: la ciutat dels contrastos
    La ciutat es desperta. El sol es cola per les avingudes, entre els grans gratacels que esculpeixen la ciutat. Sembla que tothom dorm, però els cossos ja es mouen. La majoria ja ha sortit de casa seva per arribar a la feina. A poc a poc, la ciutat es posa en marxa i els cafès s’omplen de gent: hi ha els que compren i els que serveixen.
  • De Galícia a Barcelona: la qualitat i el llegat a cada plat
    Josep Dopazo és la tercera generació d’una família que des de fa anys ens fa molt feliços a tots. Dirigeix la Marisqueria Dopazo a Sant Andreu, un negoci que van posar en marxa els seus avis a Ourense l’any 1940 i que van establir a Barcelona els seus pares, l’any 1969. “Primer van fer aterrar el negoci al barri de Verdun, i al cap de dos anys ja vam venir a Sant Andreu”, afina el Josep. Ell precisament va ser, qui l'any 1985, va donar l’impuls definitiu al local. “Vaig decidir fer reformes, comprar els locals del costat, ampliar i canviar-ho una mica. Hi vaig posar un aquari a l’entrada i vaig apostar per donar més qualitat en el producte”, apunta el Josep. Una qualitat que no ha baixat mai. “De sempre hem portat el peix i el marisc de Galícia. És un dels nostres punts diferencials”, diu orgullós. Amb els aperitius ja comprovem que el producte és de primeríssima qualitat: gambes a l’allet; escamarlans del nord a la planxa amb ceba i gambes a la planxa. De primer demanem una mari
  • Els dos bars de moda de Cadaqués que combinen vins de l'Empordà i còctels amb cuina catalana davant del mar
    Els dos bars de moda de Cadaqués tenen noms amb monosíl·labs, estan situats un al costat de l’altre, fan cuina catalana, tenen una bona carta de vins de l'Empordà i de begudes en general, i tenen una particularitat: els propietaris de cada un dels bars es coneixen, s’avenen, i han aconseguit que totes les taules de les seves terrasses i de l’interior estiguin plenes de gent. Es diuen La Sal (pl. des Portitxó, s/n), del cocteler Manel Vehí i Josep Alà, i El Set (pl. des Portitxó, 8), del cadaquesenc Joan Rodés.
  • L'esclat de la pandèmia a la Xina vist a través del rodatge d'una pel·lícula
    Som en una bona temporada d'estrenes de pel·lícules de cineastes xinesos de l'anomenada sisena generació, la que va debutar al tombant de segle sota l'ombra de Tiananmen, amb una estètica alternativa respecte als directors més veterans i una actitud més crítica amb les polítiques estatals. A A la deriva de Jia Zhangke i Black Dog de Guan Hu, s'hi suma ara An unfinished film (estrenada aquí amb el títol en castellà: Una película inacabada). El director n'és Lou Ye, conegut per títols com Suzhou river (2000), un cineasta amb especial sensibilitat per al melodrama i les sexualitats dissidents que sovint ha tingut problemes amb les autoritats.