11/03/2020

26/02/2020

25/02/2020



Noticias
  • Febre hipotecària: Catalunya registra màxims de 15 anys en crèdits per comprar una casa
    La baixada de l'Euríbor i l'expectativa a l'alça del preu de l'habitatge ha empès amb força la firma d'hipoteques, que segueix amb l'embranzida dels últims mesos i se situa a màxims dels últims 15 anys. La constitució d'hipoteques a Catalunya va registrar el millor mes de juny i el millor primer semestre des del 2010.
  • Trump presidirà aquest dimecres una "gran reunió" a la Casa Blanca sobre el futur de Gaza
    El president dels Estats Units, Donald Trump, torna aquest dimecres a situar Gaza al centre de la seva agenda. La Casa Blanca acollirà una "gran reunió" per debatre el pla que l’administració nord-americana prepara per al futur de l’enclavament palestí un cop s’acabi la guerra. La trobada, que serà presidida pel mateix Trump, vol donar forma a un “pla integral” per al "dia després", segons ha declarat aquest dimarts en una entrevista a Fox News l’enviat especial del president per a la Franja, Steve Witkoff. No ha aclarit qui en podria prendre part, per bé que el ministre d'Exteriors d'Israel, Gideon Sa'ar, es troba a la capital dels Estats Units.
  • El coet gegant d'Elon Musk completa amb èxit el seu desè vol de prova
    L'Starship, l'enorme nau espacial d'Elon Musk, ha completat amb èxit el seu desè llançament de prova. El coet de l'empresa Space X ha aconseguit que el seu propulsor —batejat com a Super Heavy— aterrés suaument sobre el Golf de Mèxic, mentre que la seva part superior —l'Starship— ha arribat, com estava previst, a l'oceà Índic.
  • Menjar a l'estiu: com triar, preparar i conservar els aliments més adequats per a la calor
    La calor dels mesos d’estiu pot ser una amenaça a l’hora de consumir certs aliments, i més enllà de tenir en compte les condicions d’higiene, cal estar atents a la temperatura. “Des de l’àmbit de la seguretat alimentària el principal problema a l’estiu és el trencament de la cadena del fred en aliments crus”, explica José Juan Rodríguez, professor del departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Segons ell, cal tenir en compte alguns aspectes.
  • Ramon Mirabet: “Vaig conèixer la Carlota ballant, la meva ridiculesa envaïa la sala”
    Després del confinament per la pandèmia de covid-19 Ramon Mirabet tenia ganes de provar coses noves i per això es va apuntar a dansa. “Era l’únic noi de la classe i evidentment el pitjor alumne de tots. La meva ridiculesa envaïa la sala”, recorda. Tot i així, l’energia que va trobar en aquella classe era exactament el que buscava. “Sempre que he fet esport ho he fet per competir. En canvi, la dansa la vaig poder viure des d’un aprenentatge constant: anava a classe sabent que seria el pitjor de la classe i que marxaria sent el pitjor de la classe, però em feia feliç”.