Noticias
  • El fitxatge del Barça que ni Cruyff ni Núñez beneirien
    Johan Cruyff demanava a Josep Lluís Núñez, que tenia fama de garrepa, que els diners estiguessin al camp i no al banc, però cap dels dos es va imaginar mai que els calés estiguessin a la banqueta. Joan Peñarroya ha deixat sense jugar Willy Hernangómez en dos partits dels últims partits de l’Eurolliga. L’entrenador del Barça el va deixar fora de la convocatòria del partit contra el Baskonia i no li va donar minuts a Belgrad, on l’equip blaugrana es va imposar al Partizan. En canvi, en la desfeta davant del París, li va donar 13 minuts que el jugador va transformar en 12 punts.
  • Israel i Hezbollah, estancats al camp de batalla i a la taula de negociació
    Des de principis d'octubre, Israel ha desplegat quatre divisions d'elit en una ofensiva terrestre al sud del Líban, en un conflicte que ha aconseguit noves dimensions de violència. Aquesta ofensiva forma part d'una estratègia ben planificada que ha inclòs sabotatges a la xarxa de comunicacions de Hezbollah, explosions coordinades i atacs quirúrgics als seus líders, inclòs el màxim dirigent, Hassan Nasrallah, un fet que ha desestabilitzat l'estructura de comandament de l'organització xiïta. Però, com evoluciona la guerra al Líban, un mes i mig després?
  • Indult per a Mazón, condemna per a Ribera
    El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, no va sortir incòlume de la compareixença a les Corts per informar dels efectes de la DANA que va assolar diverses localitats el 29 d'octubre. Se'l va veure preocupat per mantenir un to contingut, però deixant missatges de fons autoexculpatoris. Era una sessió per retre comptes, però va quedar clar que Mazón buscava una barrera protectora en l'argument que la prioritat absoluta és treballar per atendre les víctimes i reconstruir. Ens hem passat dues setmanes llargues dient que no era el moment de les critiques, que s'hauria d'esperar per a les explicacions, i quan han arribat de la mà de Mazón i a les Corts Valencianes no han estat convincents.
  • Més de 75 museus i institucions catalans podrien tenir patrimoni que el franquisme no va tornar als propietaris
    Quan l'Institut Català de Recerca en Patrimoni (ICRPC) va començar el projecte Iguemus fa dos anys, preveia que hi hauria 25 museus catalans que podrien tenir objectes que procedien de la confiscació de la Guerra Civil. Estirant el fil, ha pogut comprovar que van ser molts més. "Tots els museus catalans actuals que existien al final de la Guerra Civil o durant els primers anys de la dictadura tindrien peces que la Segona República va salvar i que el franquisme no va tornar als seus legítims propietaris", assegura Gemma Domènech, directora de l'ICRPC.
  • Història de la novel·la autoeditada que s'ha convertit en l'últim fenomen global
    Què passaria si un bon dia ens llevéssim i el calendari no hagués avançat? Com reaccionaríem, si aquesta situació es repetís una vegada i una altra fins a la fi dels nostres dies? Com afectaria la nostra relació amb familiars, amics i amb la resta del món, que no estan al corrent d'aquesta anomalia temporal? Aquestes són algunes de les moltes preguntes que es va anar fent l'escriptora danesa Solvej Balle (Sønderjylland, 1962) quan, als 25 anys, se li va acudir la idea que dècades després li ha canviat la vida.