Noticias
  • À Punt incrementarà la presència del castellà i es planteja retransmetre corregudes de bous
    Més emissió en castellà i la porta oberta a programar corregudes de bous si aquestes són "rendibles". L'anunci de la fórmula amb la qual la nova direcció d'À Punt pretén aconseguir més audiència sembla que no passa per la innovació ni per diferenciar-se en una graella farcida de mitjans monolingües en castellà. Així ho ha deixat clar aquest dilluns el president de la cadena, José Vicente Ordaz, durant la seva primera compareixença a les Corts Valencianes.
  • Una dona recupera la parla gràcies a un neurotransmissor
  • Le Pen i el desconcert francès
    El Reagrupament Nacional ja havia anticipat una advertència: "Si Marine Le Pen fos declarada inelegible, arribaríem a un nivell sense precedent en el govern dels jutges". I efectivament, tot just sortir del Palau de Justícia, la patrona ja parlava “d’un atemptat molt violent a la democràcia”, sempre amb l’argument que l’única legitimitat és la que emana del poble sobirà, que, cal dir-ho tot, fins ara encara no li ha donat mai l’accés al poder. Acaba així –llevat que un potencial recurs salvés la condemnada– la nissaga Le Pen que ha liderat l’extrema dreta francesa, d'ençà que Jean-Marie, el pare de Marine, va desafiar el gaullisme.
  • Recupera la parla 18 anys després d'un ictus gràcies a un neurotransmissor
    Quan tenia 30 anys i gaudia de bona salut, una dona va patir un ictus que la va deixar amb tetraplegia i anàrtria, que és la incapacitat per parlar. Des d'aleshores, només es comunicava amb sons guturals perquè no podia articular paraules clares. Ara, 18 anys després, ha recuperat la parla gràcies a un dispositiu que és capaç de traduir l'activitat cerebral a través d'un ordinador que pronuncia allò que la pacient pensa. Es tracta d'un neurotransmissor que han elaborat investigadors de la Universitat de Califòrnia i que recull un estudi que publica aquest dilluns la revista Nature Neuroscience.
  • "Si hagués rebut aquests atacs al meu cos fa uns anys, m'hauria enfonsat"
    Després de complir el seu somni i proclamar-se campiona olímpica amb la selecció de waterpolo, Paula Leitón va haver de sentir insults i crítiques al seu cos. La catalana va fer front a la grassofòbia amb pedagogia. “És una cosa que no només m’ha passat a mi, sinó que els passa a moltes noies, nois, adolescents i persones grans... Gràcies a la meva família i a les meves companyes, ho vaig portar bé. Van estar al meu costat en tot moment. Crec que el fet que aquesta situació m’agafés amb 24 anys, quan ja havia fet un treball psicològic personal molt gran, no m’ha afectat. Si això m’hagués passat als Jocs Olímpics anteriors o als del 2016, quan encara era una nena que no tenia seguretat en el meu cos, aquestes paraules m’haurien fet molt mal. Si hagués rebut aquests atacs al meu cos fa uns anys, m'hauria enfonsat”, assegura a l’ARA.