Noticias
  • La nova vida d’Ada Colau i les esquerres al divan
    Una senyora de Barcelona alça la mà al primer acte oficial de la Fundació Sentit Comú amb Ada Colau com a presidenta (i protagonista). És a la seu dels Comuns, al carrer Marina, i ha reunit unes 60 persones que s'hi han acostat per sentir l'exalcaldessa i l'exministre Joan Subirats reflexionar sobre com afrontar un nou cicle polític marcat per l'ascens de l'extrema dreta al món. Després d'un parell d'assistents que han aprofitat el torn de preguntes per dissertar sobre el mal estat de salut de les esquerres, la dona pren la paraula per agrair a Colau el que va fer els anys que va ser al capdavant del consistori. "Tinc amigues progressistes i tenien una cosa contra-Colau i contra Comuns que encara no m'explico. Em va saber molt de greu, ho deia gent d'esquerres de tota la vida i no em sabien explicar per què".
  • Dos segons per veure el cos del papa Francesc
    La primera alarma ha sonat al mòbil cap a la una del migdia. La segona, només mitja hora després. Estrident, i amb un xiulet impossible de no sentir. Com l’alarma que haurien d’haver enviat a València per alertar la població sobre la DANA, però en aquest cas el missatge és de Protecció Civil d’Itàlia per avisar que la plaça de Sant Pere del Vaticà quedarà tancada al públic aquest divendres a les cinc de la tarda. El text està escrit en italià, anglès, francès i espanyol perquè ningú no pugui dir que no l’ha entès. A la una, però, la plaça continua plena i segueixen arribant rius i rius de gent que vol veure per última vegada el papa Francesc abans que sigui enterrat aquest dissabte.
  • Alcaldes de Junts pressionen per endurir l'empadronament
    “En el tema del padró hi ha d’haver un canvi. No és lògic que puguis empadronar una persona que diu que viu al riu”. D’aquesta manera el secretari general de Junts, Jordi Turull, apostava en una entrevista recent a Europa Press per una revisió de la inscripció que fan els municipis de les persones que hi viuen. Una proposta que respon a una pressió interna, que s’ha intensificat en els darrers temps, dels alcaldes de Junts per endurir les condicions d’empadronament i fer un seguit de reformes dels ajuts socials davant l’auge de la immigració i també de les “ocupacions”, sostenen. Segons fonts coneixedores d’aquest lobi intern, un seguit d’alcaldes s’han fet seu un informe elaborat per un dels assessors de Junts a la Diputació de Barcelona, en què es diagnostiquen, segons ells, els “problemes” que actualment té el món local i en què es proposen un seguit de canvis legals que aspiren que la direcció de Junts en ple es faci seus.
  • El Barça es desploma a Mònaco
    El Barça va patir una derrota molt dolorosa a la pista del Mònaco (92-79). L'equip blaugrana, que va ser superat amb claredat, per un rival tan bo com marroller, se situa a una derrota de l'eliminació (2-0) i haurà de guanyar tres partits seguits si no vol veure la final four a través de la televisió. El conjunt local va saber endurir un partit que va ser de molta tensió.
  • Pagar el doble pel vi i la cervesa reduiria les malalties al fetge
    Espanya és el país amb l'alcohol més barat de la zona euro i el cinquè amb els preus més baixos de tota la Unió Europea. Fer-ne un abús comporta el risc de desenvolupar un gran ventall de malalties, com càncer de faringe, de laringe, de fetge, d'esòfag, de la cavitat oral i sobretot de còlon i de recte en els homes, i de mama en les dones, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Per això, l'Associació Europea per a l'Estudi del Fetge (EASL) defensa que s'haurien d'endurir els impostos a les begudes alcohòliques per mitigar l'impacte que tenen sobre la salut i reduir també la despesa sanitària. Estima que, a Espanya, si s'apuja entre un 40% i un 130% el preu de les begudes més barates, com el vi i la cervesa, hi hauria "un efecte directe i significatiu" en la reducció de malalties hepàtiques.