Noticias
La compareixença de Mazón, a les 9:00 hores
La il·lustradora que volia vèncer la seva germana
Quan era petita, la il·lustradora italiana Beatrice Alemagna competia amb la seva germana per veure qui feia el dibuix més bonic. Aquesta forma de concurs fraternal era iniciativa del seu pare, que anys més tard va reconèixer que potser no havia estat la seva millor idea. Tot i que, efectivament, pugui semblar un plantejament qüestionable, també és veritat que va ser una mena de llavor de la carrera de la seva filla Beatrice. Quan aquesta tenia vuit anys, la família va anar a París. El pare va triar la Torre Eiffel: qui en fes el millor dibuix, s'enduria una nina Corolle, que m'imagino com una mena de Nancy de la meva època. Alemagna volia guanyar, i va mirar-se la torre amb gran atenció. Al vespre, però, el seu pare va dictaminar que la nina era per a la seva germana, i ella va plorar amb desesperació. En aquell moment, però, es va prometre que un dia dibuixaria una Torre Eiffel preciosa i la publicaria en un llibre. No només va complir-ho, sinó que avui és una de les il·lustradores més recone
La falsa pau imposada per Feijóo al PP de Barcelona no apaga el malestar
La guerra al PP de Barcelona, el principal conflicte dels populars catalans, té novetats. Malgrat les croades de múltiples quadres i militants en contra del líder a la ciutat, Daniel Sirera, i "el sentiment negatiu generalitzat" en contra d'ell en amplis sectors del partit –a més del xoc amb la direcció provincial–, hi ha hagut una ordre de la direcció estatal del carrer Génova per imposar la pau de Sirera i aplacar qualsevol dissensió, segons ha pogut saber l'ARA.
"Quan veus una panerola, és que n'hi ha més": així s'expliquen els problemes recents de la banca als EUA
"Si veus una panerola, probablement n'hi haurà més". Amb aquestes paraules es va referir Jamie Dimon, històric conseller delegat del gegant bancari nord-americà JP Morgan Chase, a la fallida de dues empreses del sector automobilístic el mes passat que van provocar pèrdues a diversos bancs dels Estats Units, inclosos el seu. Poques setmanes més tard, altres entitats regionals van anunciar fortes pèrdues provocades per crèdits que diversos clients empresarials els havien deixat impagats, fet que va ensorrar-ne les cotitzacions a la borsa i va aixecar dubtes a la premsa sobre la salut del sistema financer nord-americà.
"Vull democratitzar el menjar bo. No crearé un altre restaurant d’alta cuina"
El juny passat la llista The World's 50 Best Restaurants va determinar que el millor restaurant del món era a Lima i es deia Maido. És el títol que l'any passat tenia el barceloní Disfrutar, que com dicten les normes no pot repetir i passa a l'Olimp dels que ja han ocupat el número 1. En la gala celebrada a Torí, la cosa havia quedat reduïda entre dos restaurants: el Maido, especialitzat en cuina nikkei (la barreja entre cuina japonesa i peruana) i la brasa de l'Asador Etxebarri. Mitsuharu Micha Tsumura (Lima, 1981), cuiner i propietari del Maido, va fer un bot i un gran crit quan va saber que la primera posició tornava al Perú, com ja havia passat amb el restaurant Central. "Sabia que el país sencer n'estava pendent", diu. Tsumura feia temps que ho perseguia: portava vuit anys dins el rànquing dels deu millors. I, aquest any, havia visitat Catalunya per donar a conèixer la seva proposta tot fent un dinar a quatre mans al Celler de Can Roca. Mitsuharu Tsumura atén l'ARA a Sant Sebastià en el marc de
25/12/2018 