Noticias
  • Harris, atrapada entre Biden i el descontentament popular
    Quan Kamala Harris va aparèixer al programa The View d'ABC el mes passat per donar-se a conèixer, li van preguntar què faria de manera diferent del president Joe Biden. "No em ve res al cap", va respondre la vicepresidenta. Harris no ha sabut distanciar-se de la impopularitat de Biden. Tot i intentar projectar-se com una nova generació de lideratge, la majoria dels votants no l'han vista com una alternativa real a la continuïtat del govern actual. La seva vinculació amb Biden i la seva condició de vicepresidenta en funcions han estat percebudes com una forma de perpetuar unes polítiques que, per a molts, no resolien els problemes immediats dels americans. No es va desmarcar prou en temes econòmics, migratoris ni en el suport a Israel, i tot això ha contribuït al retorn de Donald Trump a la Casa Blanca.
  • Ambient al Petit Maracana abans de l'Estrella Roja - Barça
  • Les cinc raons de pes que acorralen Carlos Mazón
    Enmig de la indignació de la ciutadania per com es va gestionar l'arribada de la DANA, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha passat a l'atac culpant Pedro Sánchez de la mala coordinació de la crisi, però també demanant a l'Estat 31.402 milions d'euros per a la reconstrucció. L'ofensiva del president valencià, però, no tapa els errors que el deixen contra les cordes davant d'una tragèdia que ja s'ha cobrat més de 200 morts i danys materials incalculables. Dissabte que ve, una vintena d'entitats es manifestaran a València reclamant la seva dimissió i als jutjats ja han començat a arribar querelles contra ell –també contra Pedro Sánchez.
  • El retorn de Trump excita els mercats però atemoreix el món
    L'economia trumpista ja està en ple apogeu. Quan va començar a quedar clar que Donald Trump guanyaria les eleccions presidencials als Estats Units, els futurs de les accions nord-americanes es van disparar, el dòlar es va enfortir i els rendiments del Tresor van començar a créixer. Els moviments de preus contenen dos missatges sobre la direcció i l'impacte de les polítiques econòmiques de Trump: la quasi certesa de grans retallades d'impostos, combinada amb el seu afany per la desregulació, impulsarà el creixement, sobretot a curt termini. Però el fantasma dels aranzels i la repressió de la immigració poden augmentar la inflació i, finalment, soscavar les fortaleses econòmiques dels Estats Units.
  • La preocupació per Trump envaeix la UE mentre l'extrema dreta obre el xampany
    La gran majoria de líders de la Unió Europea s'han hagut de resignar en felicitar a Donald Trump i en allargar-li la mà per treballar conjuntament. Els Estats Units, tal com ha piulat la mateixa presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, és "més que un simple aliat" per al bloc comunitari i les múltiples interdependències —especialment en el camp comercial i militar— els empeny a intentar mantenir bones relacions. Tanmateix, fa dies que fonts de Brussel·les i els governs europeus admeten que un nou mandat de Trump els desperta grans temors i asseguren que ja tenen llest un pla de contingència per si el president electe, per exemple, apuja de cop els aranzels contra els productes europeus o talla en sec l'aixeta d'ajuts a Ucraïna.