Noticias
  • Què passa quan en una festa només hi ha dones?
    Fa poc més de mig any va néixer a la Garrotxa Dones Valentes, un grup de WhatsApp que ja s’ha convertit en una comunitat de més de 200 membres que s’està reproduint en unes altres comarques. Totes les participants tenen una cosa en comú: són solteres, divorciades o vídues. No importa l’edat, sinó el fet de no tenir parella. Són una xarxa teixida des de la sororitat. Amb un esperit semblant, aquest estiu s’ha celebrat als jardins del balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella (Selva) la primera convocatòria de La Connectada: una festa pensada només per a dones, per establir vincles reals i autèntics, cantar i ballar sense la pressió d’intentar lligar. En aquest cas, el límit no era tenir parella, però a efectes pràctics acabava passant.
  • El Parlament obre la porta a una nova llei sobre les cooperatives d'habitatge
    Cinc grups parlamentaris que sumen majoria absoluta han donat suport a la creació d'una nova llei que reguli l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús, un model d'habitatge sense ànim de lucre i basat en comunitats autogestionades. La proposta de llei presentada aquest dimecres al Parlament busca millorar el marc legal en el qual operen aquestes entitats, que actualment proporcionen 1.175 habitatges repartits en 66 edificis arreu de Catalunya.
  • Els cellers Família Torres fitxen Fabrice Ducceschi com a director general
    Els cellers Família Torres han nomenat el francès Fabrice Ducceschi com a nou director general de la companyia. L'executiu, que ja ha dirigit empreses del sector alimentari com Albacora Alimentos, Adam Foods i Nutrexpa, s’encarregarà de la direcció general del grup amb seu a Vilafranca del Penedès i penjarà directament del consell d’administració, integrat per membres de la quarta i la cinquena generació i assessors externs. L'òrgan de govern continua presidit per Miquel A. Torres que, amb 84 anys, encara no ha fixat data per passar el relleu al seu fill, Miquel Torres Maczassek. Aquest últim va ser director general del 2012 al 2023, quan ho va deixar per centrar-se a preparar-se per a la presidència.
  • Sánchez compareix al Congrés per explicar els resultats de l'última cimera de l'OTAN
  • Cobrar l'ingrés mínim vital redueix la probabilitat de treballar, segons l'Airef
    El govern espanyol va impulsar l'ingrés mínim vital (IMV) durant el pic de la pandèmia de covid-19 per intentar "erradicar la pobresa i afavorir la participació en el mercat laboral i la inclusió social de les persones en situació de vulnerabilitat". Cinc anys més tard, l'Autoritat Independent de Responsabilitat (Airef) considera que aquesta mesura estrella de l'executiu de Pedro Sánchez no ha complert com a mínim un dels seus propòsits. L'organisme ha detectat que la prestació redueix la probabilitat de treballar en tres punts percentuals (un 12% menys) i disminueix el nombre de dies treballats a 0,6 mensuals (un 11% menys). Són les conclusions principals de l'anàlisi anual d'aquesta ajuda que publica l'Airef i que, per primera vegada, se centra en el seu impacte en l'ocupació.