Noticias
  • Dues solucions per evitar que Dani Olmo marxi lliure del Barça
    Les corredisses per inscriure jugadors són una tradició al Barça des que el club va coquetejar amb la fallida arran de la davallada d'ingressos ordinaris per culpa del coronavirus. Només l'estiu de les palanques –el del 2022– va aportar una mica d'oxigen al club, que encara avui pateix els efectes d'haver inflat les pèrdues de l'exercici 2020-2021 –el de la transició Bartomeu-Laporta– i d'haver signat una operació financera –Barça Vision– marcada per les falses expectatives i els impagaments. A les portes del 2025, qui encarna aquest desfici és Dani Olmo, el fitxatge estrella de l'estiu passat, i també Pau Víctor, que ha passat de ser la gran sensació de la pretemporada a tenir un paper molt secundari a l'ombra de Robert Lewandowski.
  • El premi Nobel 'robat' a Àngel Guimerà per ser catalanista: llegenda o realitat?
    Quan el periodista i escriptor Pep Antoni Roig era petit, solia passar per davant de la casa d'Àngel Guimerà al Vendrell i, tot seguit, per la casa de Pau Casals, acompanyat de la seva àvia paterna. "Cada vegada, la meva àvia em deia: «A aquest senyor li van robar el premi Nobel», en referència a Guimerà. I, just després: «Aquest és el millor violoncel·lista del món». Tenia la sensació que sent del Vendrell i parlant català et podies menjar el món", recorda Roig. Aquelles paraules el van impactar fins al punt que tres dècades després han estat el detonant d'una sèrie documental. Roig ha dirigit Guimerà. El Nobel sense premi, una producció de tres episodis que s'estrena aquest dijous a la plataforma 3Cat i que dissabte s'emetrà, en una versió unificada, a través de TV3.
  • Si marxen els metges sirians “el sistema sanitari alemany es col·lapsarà"
    La comunitat siriana a Alemanya viu aquests dies una muntanya russa d'emocions contradictòries després de la caiguda el 8 de desembre del dictador Bashar al-Assad i la fi del règim que va governar Síria durant cinc dècades amb puny de ferro. Alemanya, el país europeu amb el nombre més gran de refugiats sirians, debat aquests dies sobre la seva tornada al seu país d'origen.
  • La història també la van fer elles
    La història que coneixem massa sovint es basa en la versió que han explicat els homes i, especialment, els homes poderosos. Això vol dir que, en certa manera, ens hem estat perdent la meitat de la història, aquella que té a veure amb les dones. Amb la voluntat d’intentar revertir aquesta realitat, el diari ARA i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) posem en marxa aquest mes de gener una nova sèrie d’articles que tenen com a objectiu, precisament, fer valdre la participació de les dones en la història a partir de la seva vinculació a una trentena d’espais i monuments emblemàtics del país. 
  • Les escoles i els instituts incrementaran la presència de les arts i de la cultura a les aules
    La iniciativa, que arribarà a escoles i instituts, impulsa la familiarització i la sensibilitat cap als llenguatges artístics i incorpora la pràctica cultural com un mitjà per assolir els reptes educatius en els processos d’aprenentatge.