Noticias
  • La guia per entendre qui es queda, quant es recapta i què es fa dels ingressos dels aranzels de la UE
    Més enllà de les mesures que el govern espanyol vol desplegar per ajudar els sectors afectats per la política aranzelària de Donald Trump, l'executiu de Pedro Sánchez també busca incidir en la resposta de la Comissió Europea a la guerra comercial. Així, per exemple, vol que l'executiu comunitari aprovi un fons europeu amb part dels diners que es recapten dels aranzels que aplica la Unió Europea. La idea és que aquests diners serveixin com a baló d'oxigen per a les empreses més afectades.
  • Judit Neddermann: "El procés de gravació amb Joan Manuel Serrat va ser una 'masterclass'"
    La cantant Judit Neddermann (Vilassar de Mar, 1991) i el guitarrista Pau Figueres (Barcelona, 1989) fa molts anys que comparteixen escenaris, però fins ara no havien enregistrat tot un àlbum tots dos sols. El resultat és Judit Neddermann & Pau Figueres (Música Global, 2025), un disc íntim que aplega diferents tradicions: de la cançó a la música brasilera, amb connexions amb el folk nord-americà i folklores peninsulars i llatinoamericans diversos. El presenten aquesta setmana a duo: el 10 d'abril a Barcelona (La Paloma), l'11 a Argentona (La Sala) i el 12 al Festival Strenes de Girona (Teatre Municipal).
  • La religió, una assignatura en retrocés
    Entre les paraules que s’amaguen a la sopa de lletres hi ha dejuni, caritat, Pasqua... Conceptes propis del calendari de Setmana Santa, que al mestre de religió Pau Estanyol li serveixen per introduir-los a la classe que imparteix a l’Escola La Vall del Terri (Pla de l’Estany). Dels més de 250 alumnes que hi ha al centre, només fan aquesta assignatura dos de primer de primària i un altre de segon. És la realitat que viuen molts centres públics catalans: el percentatge d’alumnes que van cursar religió a l'escola pública durant el curs 2023-2024 va ser del 10,50% (69.571 alumnes dels 662.315 alumnes totals), segons dades del departament d'Educació. En els centres de titularitat privada, inclosos els concertats, la xifra ascendeix als 62,73% (198.696 alumnes dels 320.821 alumnes totals).
  • El dòberman de Sílvia Orriols
    Ara fa dos divendres, el segon tinent d'alcalde de Ripoll, Guillem Barranqueras, aixecava el dit del mig al periodista Xavier Rius durant la concentració dels exalcaldes ripollesos contra "la repressió i la censura" del govern municipal. Li feia aquest gest despectiu per la publicació del llibre Els nostres ultres, que ha causat un gran malestar entre els regidors d'Aliança. Just abans, el també regidor d'Hisenda ja es va encarar amb Rius en un bar mentre era entrevistat. "Beneit" o "mentider" van ser algunes de les floretes que li va llençar en uns atacs que ja havien començat prèviament per les xarxes qualificant-lo de "porc" o "mentider" després que l'ARA publiqués una entrevista a Rius en què va dir que Aliança era una "secta".
  • "Has de fer el treball de final de grau? Te'l fem": les ofertes que ja arriben als universitaris catalans
    De manera directa i sense subterfugis. Els últims dies a les xarxes socials s'han començat a viralitzar continguts d'empreses que, sense miraments, ofereixen els seus serveis als universitaris per fer-los el treball de fi de grau (TFG), el treball de final de màster (TFM) o fins i tot la tesi doctoral. Tot i que la quantitat d'ofertes d'aquest tipus és considerable, n'hi ha hagut una que ha cridat especialment l'atenció perquè interpel·la directament els estudiants de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).