Noticias
  • L’Ateneu Barcelonès obre El Club del Català "to think, speak and feel like a catalan"
    Uns cartells vermells en anglès han aparegut pels carrers de Barcelona, en coworkings i bars de te matxa. Conviden a aprendre català d’una altra manera: a l’Ateneu Barcelonès. L’entitat centenària ha creat El Club de Català per contribuir a pal·liar la manca d’oferta formativa oficial. No només ha obert les seves aules als cursos oficials del Consorci per a la Normalització Lingüística, que els ha enviat prop d’un centenar d’alumnes, sinó que té cursos propis pensats per a estrangers. La idea és no fer classes convencionals, purament lingüístiques, sinó que tinguin una aproximació cultural, amb sortides teatrals, lectures poètiques o, com diu l’anunci, open-air sessions, a buzzing book club and beers at the garden bar.
  • Montoro, el caçador caçat
    Cristóbal Montoro ha estat un home poderós en el marc de l’Estat. Dos cops ministre d’Hisenda, en els governs d’Aznar i Rajoy, en alguns moments acumulant més funcions rellevants, com per exemple les de Funció Pública o la de Relacions amb les Administracions Territorials, és a dir, tot allò relacionat amb treballadors públics, autonomies i corporacions locals. Ara descobrim, o més ben dit confirmem, que a banda de ser un home poderós ha estat també un personatge tenebrós.
  • Llum verda per doblar la taxa turística a Barcelona: arribarà als 8 euros el 2029
    L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat augmentar la taxa turística de la ciutat fins als 8 euros en quatre anys. D'aquesta manera, el consistori ha donat llum verda a la proposta d'Esquerra que contempla apujar en un euro per any l'impost actual, que és de quatre euros, per tal de doblar-lo i establir-lo en el topall legal que fixa la llei l'any 2029.
  • Visca Espñjfs!
    Curiosa foto de portada al diari Sport d’Alexia Putellas. Era una imatge d’Efe, en format horitzontal, la qual cosa la feia impossible d’enquadrar en una primera pàgina de paper vertical. Però a grans mals, grans remeis: tot fa pensar que algú ha creat amb intel·ligència artificial el tros de cos de la jugadora que falta a sota per adequar la imatge a l’espai. Això sí, els algoritmes generatius n'han fet de les seves –com quan col·loquen a vegades sis dits contrafets a les persones– i sota l’escut de la jugadora hi ha unes lletres il·legibles i fantasmagòriques que devien voler dir Espanya però han acabat sent un gargot dalinià il·legible com aquells captches que, a internet, intenten discernir si som humans o robots. En tot cas, si Abascal i els altres apòstols de la España Mancillada veuen aquest desori, tenim sidral assegurat.
  • Juana Rivas entrega el seu fill menor perquè torni amb el pare a Itàlia: com s'ha arribat fins aquí?
    Ha arribat el dia. Juana Rivas ha hagut d'entregar finalment aquest divendres el seu fill petit, Daniel, a la seva exparella i pare del menor –té 11 anys–, l'italià Francesco Arcuri. Així ho va establir un jutjat de Granada després d'un primer intent fallit dimarts passat. No han servit de res els nombrosos recursos de la defensa de la dona, la pressió social i política i el rebuig del mateix menor per evitar el seu retorn a Itàlia, on Arcuri està pendent d'un judici per presumpte maltractament continuat als fills. L'intercanvi ha tingut lloc als jutjats de Granada.