Noticias
Desallotgen la plaça on malvivien les persones desnonades de l'antic institut de Badalona
Les prop de 50 persones que malviuen davant de l'antic institut B9 de Badalona, d'on van ser desallotjades aquest dimecres, estan sent expulsades també d'aquesta zona on s'havien instal·lat de manera precària. Aquest matí de divendres, la Guàrdia Urbana ha procedit a fer fora totes les persones per buidar la plaça de davant de l'edifici.
Bloqueig total a Gaza
Segons dades divulgades per l’ONU, en els últims dos mesos Israel ha violat l’alto el foc a la Franja de Gaza en més de 350 ocasions, i ha causat la mort de més de 121 palestins, la immensa majoria, civils. Aquestes dades donen una idea clara de la fragilitat de l’alto el foc que el president Donald Trump va negociar amb Israel i Hamàs, i va anunciar a l’octubre.
Llum, foc i rituals centenaris: les tradicions ancestrals de Nadal que encara perduren
Molt abans que el Nadal cristià absorbís les festivitats paganes, els nostres avantpassats pujaven a les muntanyes per encendre fogueres, cremaven troncs i baixaven teies. No ho feien per commemorar cap naixement diví, sinó per pura supervivència: calia despertar el Sol, donar-li força perquè renaixés i assegurar que la llum tornaria per fertilitzar la terra. Simbòlicament, els humans posaven a la terra la llum que faltava al cel per ajudar el Sol a agafar energia per tornar a treballar i iniciar el cicle de l’etern retorn. El foc destrueix per purificar, i la vegetació —el pi, l'avet, el faig— s'ofereix en sacrifici i allibera l'energia solar que ha atresorat durant l'estiu per tornar-la a la comunitat en ple hivern.
L’últim plat de l’any del Disfrutar té vuit colors i és una invenció d’una tècnica inèdita en el món
La fàbrica creativa dels cuiners del Disfrutar ho ha tornat a fer. Ha inventat una nova tècnica culinària, que ja ha entrat al menú de degustació anomenat Festival del restaurant, que acaba de celebrar onze anys de l'obertura. Es tracta de vuit cullerades de colors, que són textures d’aliments treballats a partir de midons. Les presenten en un plat blanc com si es tractés d’una paleta d'artista, i es mengen amb cullera. "El cambrer explica als comensals que poden menjar-se-les d'una en una o bé poden barrejar-les amb l’ajut dels coberts, que és el que acaben fent", comenten Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. El resultat és un plat que entra pels ulls, perquè els midons aconsegueixen que els aliments tinguin la seva brillantor natural, i també pel gust, per la precisió de la cuina. El plat suposa una tècnica, una elaboració i un concepte nous; aquest últim: jugar amb la idea de la pintura al plat.
Laporta explota contra el Madrid: "Vomiten mentides constantment"
El president del Barça, Joan Laporta, ha aprofitat el seu tradicional discurs de Nadal per quedar-se a gust sobre el Reial Madrid i el cas Negreira: "Suposo que sabeu a qui m'estic referint. Als artífexs de campanyes permanents de desprestigi", ha començat, micròfon en mà i visiblement exaltat.
02/11/2014 