Noticias
  • TV3 fitxa la 'influencer' Nuria Casas per a la nova sèrie de Dani de la Orden
    La nova sitcom de TV3, dirigida per Dani de la Orden i Oriol Pérez i amb guió d'Eduard Sola, ja té repartiment. La sèrie, titulada La casa nostra, serà una comèdia romàntica protagonitzada per Marc Rius. L'actor de La Calòrica interpretarà el Miqui, un jove que aspira a ser un periodista respectat i que treballa en un magazín de tendències. La producció va obrir un càsting per escollir els seus intèrprets. Entre els seleccionats hi ha la influencer Nuria Casas, coneguda sobretot pels seus vídeos sobre maternitat a les xarxes socials. Casas interpretarà l'exparella del protagonista, una dona amb una forta personalitat a qui costa admetre que a vegades no té raó. La influencer i actriu ja va aparèixer molt breument a la sèrie anterior de Dani de la Orden, A muerte, que es pot veure a Apple TV+.
  • L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Com es nota que els diners els posem nosaltres, i no pas ells'
    Al final, Espanya no li comprarà els 15 milions de bales a Israel. Així ho ha decidit el president Sánchez, que d’aquesta manera desautoritza el seu ministre de l’Interior, Marlaska, després de les pressions de Sumar i de Podem. La vicepresidenta Díaz va exigir la rectificació adduint que la compra de munició constituïa una "vulneració flagrant de la legalitat internacional i dels acords de govern" perquè "estem assistint a un autèntic genocidi a Gaza". 
  • "Els xinesos, els japonesos i els coreans van a veure el Parc Güell, però entre ells no hi ha comunicació"
    Antoni Muntadas (Barcelona, 1942) ha treballat sempre arreu del món, com si fos un nòmada. Sovint s'ha definit com un outsider que arriba a un lloc i se'l fa seu a força d'"escoltar, parlar i dialogar", com diu el mateix Muntadas amb motiu de l'exposició que el Museu Casa de la Moneda de Madrid li dedica fins al 28 de setembre. Amb el títol Sobre Àsia, la mostra recull els projectes que ha desenvolupat a la Xina, el Japó, Corea del Sud i les Filipines des del 2004. I com que desenvolupa els treballs in situ amb equips locals, l'exposició també significa un "exercici de contextualització" de projectes entre els quals hi ha Asian protocols: What are your concerns? "Tot va començar perquè tenia curiositat. Era un continent que desconeixia, i del qual volia saber més", diu l'artista.
  • Paraules d'amor o com acompanyar l'enamorament del meu fill
    Somric encara avui dia quan recordo la primera vegada que el meu fill va dir-me: “Saps, mama? Tinc una enamorada. Es diu Julieta i és més gran que jo”. Llavors en tenia quatre i, certament, la Julieta tenia un any més i tots dos anaven a la mateixa classe. Tenir guardats els records de les primeres experiències i descobertes serveix per emmarcar els rituals iniciàtics dels fills com emblemes que et garanteixen un somriure immediat. Vindrien a ser llaminadures de tendresa que mai més es tastaran, però sí que es podran assaborir a través del record més nostàlgic.
  • "Com cantes en una cançó després de Roger Mas?"
    Els Amics de les Arts han triat la Casa Batlló per atendre la premsa. "És un patrimoni català, però costa veure-hi gent catalana. A vegades ens costa valorar el nostre patrimoni", diu Ferran Piqué, un dels tres components del grup juntament amb Dani Alegret i Joan Enric Barceló. La trobada és a propòsit de 20 anys d'Amics (Pistatxo Records, 2025), un disc en què remenen el cançoner propi amb una vintena de col·laboracions amb bandes i artistes tan diversos com Tomeu Penya, The Tyets, Lluís Gavaldà, Judit Neddermann i Roger Mas. La celebració inclou també quatre concerts especials: el 25 de juny al Poble Espanyol de Barcelona (entrades exhaurides), el 30 d'agost a Sueca, el 19 de setembre al Trui Teatre de Palma i el 10 d'octubre a la Sala Prat del Roure d'Escaldes Engordany (Andorra).