Noticias
  • L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Compra de la Casa Orsola: política o gesticulació?'
    Aquest matí ens hem llevat amb la notícia que l’Ajuntament de Barcelona ha comprat la Casa Orsola. Com han sentit manta vegades aquests dies, es tracta d’un edifici de l’Eixample de Barcelona, situat en un xamfrà per on hi passa l’eix verd del carrer Consell de Cent, la qual cosa ha disparat l’interès voraç de les immobiliàries per aconseguir els pisos i destinar-los a lloguer de temporada, pel qual poden guanyar quatre vegades més que el que ara es pugui estar pagant. Per això, no es va renovar el contracte als llogaters que feia anys que hi vivien. Doncs bé, l’Ajuntament de Collboni ha comprat la casa a través d’un instrument que n’han dit “fórmula social col·laborativa”. 
  • L'altra Marta Rovira que talla el bacallà a ERC
    Hi ha una Marta Rovira que continua remenant les cireres a ERC. No és l'exsecretària general ni ho fa des de la seu nacional del partit, sinó des de Vilassar de Mar. Com a cap de files dels republicans al municipi maresmenc, tot just acaba de decidir abandonar el govern de Junts per estudiar una alternativa amb Babord (CUP-Comuns) i el PSC. "El problema no és Junts, és l'alcaldessa, que no negocia res i porta al ple coses que ni hem parlat", denuncia Rovira per justificar un relleu a l'alcaldia.
  • Un diàleg eròtic i encès a la Bíblia
    Hi ha dos llibres de l’Antic Testament que sembla estrany que hi entressin. Els compiladors de la Bíblia van triar, entre un munt de suposades revelacions, o textos de savis i profetes, uns quants que els va semblar que s’avenien perfectament amb els dogmes que queden establerts en allò que els jueus consideren la Llei per excel·lència: el Pentateuc, o els cinc llibres de Moisès. Durant el procés d’elaboració del cànon bíblic, molts escrits van ser rebutjats –després passaria el mateix amb el Nou Testament–, i ara són considerats apòcrifs, però estan editats.
  • Premis Goya 2025: Segueix en directe la gala
  • Els premis Goya més prometedors per al cinema català
    El 2025 podria ser l'any del triomf català als premis Goya. En total, 19 produccions catalanes opten a algun dels guardons que atorga l'Acadèmia del Cine Espanyol aquest dissabte. La llista de nominacions l'encapçalen El 47, Segundo premio i Casa en flames, totes nominades a millor pel·lícula i amb 14,11 i 8 nominacions respectivament. Tot un èxit per al cinema català, si es té en compte que és la primera vegada en la història dels Goya que hi ha dos títols en versió original catalana (El 47 i Casa en flames) nominats a millor pel·lícula.