Noticias
La fascinant sèrie de detectius que sorprendrà els espectadors amb la nova temporada
Va ser la sèrie més vista del 2024 a Filmin i aquest dimarts torna amb una nova temporada. Shetland, ambientada a les remotes illes escoceses del mateix nom, va fascinar els espectadors de la plataforma amb la història de Jimmy Perez (Douglas Henshall), un detectiu de policia viudo que s'encarregava d'investigar casos criminals mentre intentava criar la seva fillastra i superar el dol per la mort de la seva dona. Avalada pel segell de la BBC –és un dels grans clàssics de la televisió pública britànica–, la sèrie ha patit una transformació en les dues últimes entregues que ja s'han pogut veure a Anglaterra: Jimmy Perez ja no hi apareix (com saben els espectadors que van arribar al final de l'última temporada estrenada a Filmin) i ara el protagonisme recau en una nova detectiu.- La ingerència russa a través d’Abascal ja no els preocupa?
Des de la meva posició de pareumaquinista, fa anys que llegeixo simpàtiques pel·lícules de la pèrfida aliança de l’independentisme català amb Putin. Plans fabulosos i ajudes militars que no han trobat mai cap sosteniment judicial perquè tot era tan prim com el paper de fumar. O el de premsa. Ara tenim el pigot de Santiago Abascal fent-se col·lega de la internacional putinesca i muntant-los un sarau a Madrid i és divertit veure la mateixa caverna fent el mussol amb contorsions de coll de 180 graus per tal de no mirar l’evidència. "Als nou anys ja era tieta"
Tinc cinc germans i soc la petita. Cada cap de setmana el passàvem en una casa de pagès, al Montnegre, una masia que encara ara és punt de trobada de germans i cosins. Sortíem de casa al matí i voltàvem al nostre aire, sense que els pares ens estiguessin gaire a sobre. Recordo anar pel bosc, per la riera, i no tornar fins que sentíem la campana, que indicava que el dinar estava a punt. El llibre és una reivindicació del joc a l’aire lliure i del dret de l’infant a sentir-se lliure.ERC s'autoesmena i rebutja ara un consorci temporal per recaptar els impostos a Catalunya
Esquerra recula amb el consorci temporal que havia plantejat a la seva ponència política per recaptar els impostos a Catalunya. En roda de premsa aquest dilluns, la secretària general d'ERC, Elisenda Alamany, ha anunciat que modificaran el text del document perquè, segons ella, dona peu a "malinterpretació" a partir del que és una informació "de context". Tal com va explicar l'ARA, la ponència diu textualment el següent: "És imprescindible desenvolupar la Hisenda catalana i que la gestió dels impostos la dugui a terme l’Agència Tributària de Catalunya (ATC). Per implementar-ho, caldria abordar, durant el 2025, la formalització de l’acord a la Comissió Bilateral i impulsar les modificacions legislatives necessàries, començant per la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (Lofca). Després, hi ha la possibilitat de crear un consorci entre l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) i l’ATC per fer un traspàs progressiu". Fins ara ERC sempre havia rebutjat“Encara tinc l'esperit de festa: col·loquem els nens i anem al Vida”
“Fa deu anys vaig començar a sentir que em tocava ser adulta però em sentia superdesconnectada de ser adulta, tot i que era mare, tenia una feina, un cotxe i vam signar una hipoteca. La vida adulta era una obra de teatre que no sabia interpretar perquè no me l’acabava de creure”, reflexiona Patrícia Martínez del Hoyo Guri (Barcelona, 1982). L'actual cap d’EVA, el canal digital jove del 3Cat, després d'una carrera professional que l'ha portat a fer d'actriu amb La Fura dels Baus, a ser directora d’El Mueble, a escriure i presentar programes com Efecte wow al Club Super3 i a actuar a Això no és Suècia, ara estrena nova faceta com a autora amb Ens hem perdut (La Campana), un retrat generacional dels adults a la quarantena que es resisteixen a fer-se grans.