Noticias
  • L'antivacunes Kennedy, confirmat com a secretari de Salut dels EUA
    El Senat ha confirmat a l'antivacunes Robert F. Kennedy com el nou secretari de Salut dels Estats Units. La votació, 52 a 48, posa al polèmic candidat de Donald Trump al capdavant de les agències de salut del país enmig de la rampant escalada de la grip aviària. En la votació d'aquest dijous, el senador de Kentucky Mitch McConnell ha estat l’únic republicà que ha votat en contra de Kennedy. McConnell, que s’està erigint en l’últim recer de resistència dins del Partit Republicà contra els polèmics candidats de Trump, va tenir pòlio quan era nen, motiu pel qual és un gran defensor de les vacunes.
  • Diari d’una lluita contra el sistema
    “Sé que hi ha infinitat de gent al món que ha patit violència sexual. Sigueu conscients que les escenes de la pel·lícula us poden remoure emocionalment. Tanqueu els ulls i respireu profundament si ho considereu necessari. Això m’ha estat útil moltes vegades”. Aquesta frase encapçala el documental Black box diaries, un documental de la periodista Shiori Ito, nominat a millor documental en la propera gala dels Oscars. El trobareu a Filmin i a Movistar+. L’any 2015 Ito va patir una violació d’un periodista de prestigi al Japó. Yamaguchi era el director de la Tokyo Broadcasting System, un home molt proper al poder, bon amic del primer ministre Abe, assassinat el 2022 durant un míting. 
  • Qui és el professor nord-americà alliberat per Rússia que s'ha reunit amb Trump?
    Els Estats Units anunciaven aquest dimarts l'alliberament de Marc Fogel, un professor que estava detingut a Rússia des de feia més de 3 anys. L'entrega del ciutadà estatunidenc ha format part d'un "intercanvi" amb Moscou, segons ha explicat la Casa Blanca, per a qui Fogel, condemnat per tràfic de drogues, havia estat empresonat "injustament". Ha estat el mateix Donald Trump qui ha rebut el professor a la seva tornada a casa.
  • L’univers cinematogràfic Marvel es va aigualint més que expandint
    Imaginem una persona que té en Capitán América: Brave New World el seu primer contacte amb l’univers Marvel. Entra net al cinema sense saber que aquesta és la pel·lícula número 35 de l’UCM, en plena fase 5, la quarta entrega de la saga del Capità Amèrica, la continuació de la minisèrie Falcon i el Soldat de l'Hivern i una obra abans de la qual, per acabar de situar-te a lloc, va bé haver vist totes les de The Avengers, Hulk i potser fins i tot Black Panther. Bufa! Vols dir que un espectador neòfit entendrà res si puja a aquest tren en marxa? Per espantar la sensació d'"Ai, mare meva, on soc?", Capitán America: Brave New World ofereix poqueta cosa, però amb bons ulls (tot i que la pel·lícula és en general lletjota) sempre se'n pot treure algun profit: una trameta de thriller polític conspiranoic sobre el perill d’un president dels Estats Units colèric, un Harrison Ford que actua una mica xino-xano però que no deixa de ser Harrison Ford, un Anthony Mackie que realment es creu el seu pap
  • "Tinc moltes pors i moltes inseguretats, encara"
    Qui dia passa any empeny, i Joël Iriarte (Sant Joan Despí, 1981) ja fa gairebé dues dècades que manté ben amunt el projecte Joe Crepúsculo. Aquest trobador tecno i romàntic de mena que filosofa sota els reflexos d'una bola de discoteca acaba de publicar el disc Museo de las desilusiones (El Volcán, 2025). El presenta el dissabte 15 de febrer (21 h) a la sala Paral·lel 62 de Barcelona, dins de la programació del Festival del Mil·lenni.