Noticias
  • Gaza: la pressió diplomàtica ha de continuar
    La pressió diplomàtica contra Israel dels darrers dies, alimentada per les horroroses imatges de nens desnodrits a Gaza, ha començat a fer efecte. El govern de Benjamin Netanyahu ha anunciat una "pausa tàctica" per permetre l'ajuda humanitària a la Franja. La decisió es produeix poc després que el president francès, Emmanuel Macron, anunciés que París reconeixeria Palestina com a estat al setembre i que altres líders europeus, com l'anglès Starmer i fins i tot l'alemany Merz, hagin apujat el to contra Tel-Aviv. Per tant, la primera conclusió del moviment de Netanyahu és que, malgrat comptar amb la total complicitat de Donald Trump, també és sensible a la pressió diplomàtica.
  • Diversos morts i desenes de ferits per un descarrilament de tren a Alemanya
    Un tren ha descarrilat aquest dissabte al vespre al sud d’Alemanya, provocant diverses víctimes mortals i ferits, segons ha informat l’agència alemanya DPA, que cita fonts de les forces de seguretat. Encara no hi ha una xifra oficial confirmada de víctimes ni detalls sobre el seu estat, i les causes de l’accident continuen sent una incògnita. Els equips d’emergència —bombers i policies— treballen per rescatar els passatgers atrapats als vagons. El diari local Schwäbische Zeitung apunta que hi hauria tres morts i 34 ferits.
  • "És una inconsciència tenir Collserola al mig de la major conurbació urbana"
    Marc Castellnou, inspector en cap del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat, segurament és un dels majors experts en incendis de Catalunya i del món. Atén l'ARA al centre 112 de Reus, després d'un juliol amb molts focs i cada vegada més violents i abans d'un agost que també es preveu complicat.
  • Anglaterra deixa Espanya sense una glòria que encara se li resisteix
    Per ordre i desig de Hannah Hampton, Anglaterra seguirà regnant en el futbol europeu continental després de guanyar Espanya a la final de l'Eurocopa en els penals (1-1, 3-1). La portera de Birmingham, amb dues aturades a Mariona Caldentey i Aitana Bonmatí, i una errada de Salma Paralluelo, que va llançar el seu penal fora, va elevar el conjunt anglès de nou a la glòria. El combinat estatal, liderat per fins a onze blaugranes i vuit catalanes, jugava la seva primera final d'una Eurocopa, dels pocs títols gruixuts que li quedava per aixecar a una generació de jugadores plenes de talent i que hauran de seguir esperant. L'estadi Sankt Jakob-Park, de Basilea, va viure una reedició de la final del Mundial 2023 –guanyada per Espanya– i va evocar també el record dels quarts de l’última Eurocopa, amb triomf anglès i amb l'experimentada Sarina Wiegman a la banqueta de les angleses. La prestigiosa entrenadora havia guanyat les últimes tres finals de la màxima competició de seleccions del continent: el 2
  • El despatx fundat per Montoro també va oferir els seus serveis a la Generalitat
    Just s’havien celebrat les eleccions espanyoles i el PP estava a punt d’aterrar de nou a la Moncloa, quan el futur cap de gabinet de Cristóbal Montoro, Felipe Martínez Rico, va concertar una trobada amb càrrecs intermedis del govern de la Generalitat. En aquella època hi havia Artur Mas a la presidència –feia poc més d’un any que havia arribat al Palau i la crisi econòmica ja era galopant– i Martínez Rico va aprofitar els contactes que tenia a l’equip econòmic del govern català per oferir-los els serveis d'Equipo Económico (EE). Segons diverses fonts consultades per l'ARA, l'oferiment no es va concretar en un servei concret, però es va entendre de la conversa que contractant el despatx fundat per Montoro, la relació amb el futur govern del PP fluiria millor. Martínez Rico, que en aquell contacte portava el barret d'Equipo Económico, ja sabia que aniria a parar a Hisenda i a l'equip del ministre, que també estava clar en aquell moment que seria Montoro. El departament d'Economia pilotat