Noticias
  • Almirall surt de pèrdues i frega els 1.000 milions en vendes
    El grup farmacèutic català Almirall gira full i torna als beneficis en els seus resultats del 2024. La companyia va deixar enrere les pèrdues i va obtenir uns guanys de 10,1 milions d'euros respecte als 38,5 milions en negatiu de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat. L'empresa ha explicat que els seus beneficis es van veure "moderadament afectats per menors deterioraments".
  • L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El mediador exigeix al PSOE i posa una pista d'aterratge a Junts'
    Avui tenim un circ de dues pistes. En la número 1, els governs català i espanyol arriben avui i durant aquesta setmana a una vintena d’acords importants, entre els quals l’autorització per ampliar la plantilla de Mossos fins a 25.000 agents d’aquí al 2030, ampliació de la plantilla de jutges, un consorci que vigili el compliment de les inversions de l’Estat a Catalunya, i és probable que s'aconsegueixi l’acord que l’Estat perdoni el deute de 15.000 milions de la Generalitat del fons de liquiditat autonòmica, que va ser el sistema d’endeutament quan la Generalitat ja no podia anar als mercats a finançar-se, en l'època de Mas i Mas-Colell, i el banc de la Generalitat va passar a ser l’estat espanyol.
  • Mazón concreta ara les 16 trucades que va mantenir mentre estava 'desaparegut' el dia de la DANA
    Fa mesos que l'oposició intenta posar contra les cordes Carlos Mazón, però ell, disposat a esgotar la legislatura, té en marxa una operació de salvament personal, que aquest dilluns ha portat fins a Madrid. Malgrat que durant tot aquest temps se li reclama informació sobre què va fer des del migdia i fins al vespre del 29 d'octubre, mentre la Dana provocava una catàstrofe al País Valencià, ell n'ha anat donant a comptagotes quan li ha interessat. La mateixa estratègia l'ha fet servir en un esmorzar informatiu a la capital espanyola, fent públiques les trucades que va mantenir aquell dia entre les quarts de sis i les vuit del vespre, que fins ara s'havia negat a revelar. El president de la Generalitat Valenciana ha explicat que van ser 16 converses: cinc amb la consellera d'Emergències, una amb el director general de comunicació, dues amb un síndic del PP, una amb el secretari autonòmic d'infraestructures, dues més amb alts càrrecs del seu gabinet, tres amb el president de la diputació de Valèn
  • La catàstrofe ambiental que ha provocat un augment del 47% del càncer a Nàpols
    La setmana passada, el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH) va emetre una sentència històrica contra Itàlia: va condemnar el país per no haver actuat amb la urgència necessària davant de la catàstrofe ambiental a l'àrea de la Campània (al sud del país) coneguda com a Terra dei Fuochi, en català Terra dels Focs. La decisió reconeix que la població d'aquesta zona ha viscut durant més de tres dècades en un entorn de risc "prou greu, real i comprovat" per a la salut humana. El TEDH va concloure que Itàlia va violar el dret a la vida i a un ambient segur, i exigeix al govern italià desenvolupar en un termini de dos anys una estratègia concreta per a la descontaminació del territori. Entre les mesures ordenades s'inclou la creació d'un sistema de monitorització independent, una plataforma pública d'informació i la implementació d'accions específiques per reduir l'impacte en la salut dels residents.
  • "Teníem un odi visceral a convertir-nos en 'celebrities'"
    Dolce vita (Sony, 2024) és el nou àlbum d'Amaral, el projecte musical que Eva Amaral (Saragossa, 1972) i Juan Aguirre (Sant Sebastià, 1965) comparteixen des del 1993. Atenen l'ARA en una sala de l'Hotel Barceló Sants de Barcelona, la ciutat que tornaran a visitar per actuar al Sant Jordi Club el 13 de juny, dins de la programació del Guitar BCN. Entre altres coses, parlen d'anonimat, de l'experiència familiar en la postguerra, de grups com El Último de la Fila i Fugazi, de cançons infernals i del concert de Nick Cave que els va canviar la vida. "Hi havia un desajustament dins nostre que no acabaria mai si no fèiem música", recorda Aguirre.