Noticias
  • Tres curtmetratges abans dels Òscar
    Un dels millors curts de ficció nominats als Òscars és El hombre que no pudo permanecer en silencio, una pel·lícula croata de només catorze minuts que ens transporta a una massacre real, la de Štrpci. La d’un 27 de febrer de 1993 durant la guerra de Bòsnia, en el transcurs d’un viatge de Belgrad a Montenegro en un tren de passatgers. Paramilitars serbobosnians van aturar el comboi amb la voluntat d’identificar la identitat i religió dels usuaris. Van assassinar dinou persones. Només un passatger, Tomo Buzov, va plantar cara als militars i ara, el curtmetratge, homenatja el seu gest. És una història colpidora, molt crua. Juga amb la confusió de qui serà l’home que tindrà la valentia d’alçar la veu però també amb la covardia de l’espectador, que es projecta en aquell vagó i pensa quina seria la seva conducta. El silenci, com anuncia el títol, té un pes determinant en l’emoció del film. I hi ha un pla circular demolidor. Després que el personatge que interpreta Buzov baixi del tr
  • Nou canvi de versió del PP sobre Mazón: ara diu que no era al Cecopi quan es va enviar l'alerta
    Nou canvi de versió del PP sobre on era i què feia Carlos Mazón la tarda de la Dana. Si fins ara el partit sostenia que Mazón havia arribat al centre de coordinació d'emergències al voltant de les 19.30 h –un retard que justificava emparant-se en el mal temps i el col·lapse de les carreteres– ara el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, contradiu el president valencià i assegura que, en el moment que es va enviar l'alerta als mòbils de la població, a les 20.11 h, Mazón no era al Cecopi. La nova versió s'afegeix al reguitzell d'explicacions parcials i contradictòries del PP i la Generalitat Valenciana.
  • Mor Clint Hill, l'agent del Servei Secret que va intentar salvar John F. Kennedy
    Clint Hill, l'agent del Servei Secret dels Estats Units que es va tirar a la part del darrere de la limusina del president John F. Kennedy després que se sentissin els primers trets en el moment que va patir l'atemptat que va posar fi a la seva vida, va morir divendres passat als 93 anys, segons ha informat aquesta matinada el seu editor, Gallery Books.
  • El “pitjor convidat” de Broncano torna a ‘La revuelta’ set anys després per fer les paus
    L’actor Fernando Tejero és conegut pels seus papers d’Emilio i Fermín, de les sèries Aquí no hay quien viva i La que se avecina, respectivament. Aquest dilluns, el dia del seu aniversari, va tornar a La revuelta després de set anys. Va tornar al plató amb un recordatori de la topada que va tenir amb el presentador: “Jo sincerament no ho vaig passar gaire bé, i llavors tu vas dir en un programa que havia estat el teu pitjor convidat”. En aquell moment es va treure la jaqueta i va mostrar una samarreta on hi posava: “Soc el pitjor convidat de Broncano”, en referència a les paraules del presentador. A la samarreta hi havia un cor partit en dos que separava les seves respectives cares.
  • La interrupció de Macron a Trump: té raó? Qui dona més diners a Ucraïna?
    La relació entre el president de França, Emmanuel Macron, i el dels Estats Units, Donald Trump, ha anat alternant la rivalitat oberta i el suposat "bromance" que li atribuïen molts mitjans. Des que el magnat va arribar a la Casa Blanca per primer cop, les seves trobades han generat imatges curioses que els analistes han mirat amb lupa per tractar d'esbrinar en quin dels dos moments es troben. La visita d'aquest dilluns del líder gal a Washington no va ser una excepció i –a més de diversos exemples interessants de comunicació no verbal– va deixar un nou moment polèmic captat per les càmeres de televisió. Macron va interrompre Donald Trump per desmentir-lo en directe i va corregir les seves afirmacions sobre l'ajuda que Europa presta a Ucraïna. Segons Trump, la Unió Europea només ha ofert "préstecs" a Kíiv i sempre ha recuperat els diners que hi ha posat, però Macron assegura que això no és cert i que "Europa ha proveït diners reals" el seu aliat ucraïnès.