Noticias
  • Botigues tancades a Canes
  • "Sempre marxo del barri quan hi ha partit de l'Espanyol"
    De la Riera només en queda el nom del barri. El Roberto, de 78 anys, va néixer en aquest punt de Cornellà de Llobregat, i recorda com els seus estius es basaven en banyar-se al riu i robar fruita i verdura dels conreus que resseguien l'aigua. "Tot ha canviat molt", admet. En queda poc, d'aquells estius: primer la riera i els horts van quedar envoltats de naus industrials, i després enterrats pel ciment que van aixecar l'estadi de l'Espanyol i el centre comercial Splau. "El canvi ha sigut a millor", comenta. Afirma que abans hi havia més droga i més delinqüència, i que amb aquesta reurbanització el barri ha pujat de nivell, de la mateixa manera que ho han fet els lloguers.
  • Apagada total al sud-est de França: què passarà amb el Festival de Canes?
    Poc després de les 10 del matí s'ha produït una apagada total al Festival de Canes, l'esdeveniment més important del cinema europeu, que estan cobrint centenars de periodistes internacionals. De seguida ha caigut també el senyal dels mòbils. Davant l'estupefacció de tothom, l'apagada s'ha revelat com un tall d'electricitat massiu a tota la zona oest dels Alps Marítims, al sud-est del país.
  • Nissan presenta el nou Micra, ara totalment elèctric i més tecnològic que mai
    Nissan ha presentat la sisena generació del Micra, el seu vehicle utilitari del segment B, amb el qual vol conquerir el mercat europeu. Amb aquest objectiu, Nissan ha intentat repetir la fórmula d’èxit que li va funcionar en el passat, amb una carrosseria elegant que recorda el Micra de tercera generació, que va estar a la venda entre els anys 2002-2010 i que va ser el darrer gran hit comercial dels japonesos a Europa. 
  • Mor el pallasso Claret Papiol, renovador del 'clown' a Catalunya
    Se'n va un mestre de les rialles. El pallasso Antoni Maria Claret Papiol, un dels renovadors del clown a Catalunya després del franquisme, va morir ahir, divendres, als 71 anys. Nascut a Barcelona el 1954, amb una vis còmica indiscutible i el poder de la paraula, va fundar el 1976 el duo Germans Poltrona al costat de Jaume Mateu, Tortell Poltrona. "Vam ser els primers pallassos que actuaven en català i ho vam fer per la normalització humorística del país", defensava. En l'època de l'esclat del teatre independent i de carrer, Claret Papiol i Tortell Poltrona es passejaven pel país oferint espectacles en format de mítings còmics, però defugint el format clàssic de l'august i el carablanc. Claret ja duia el seu característic bigoti, amb el qual es transmutaria al llarg dels anys en tot de personatges memorables, com el senyor Peperoni, el senyor Sàrries, el doctor Paperinassa i el mestre de cerimònies Monsieur Loyal, que trotava sobre un cavall dins del Circ Cric o el Circ Raluy.