Noticias
  • Bad Bunny actuarà a l'Estadi Olímpic de Barcelona el maig del 2026
    La primera pista va ser una fotografia que va penjar el compte oficial de l'Estadi Olímpic Lluís Companys a Instagram. S'hi veien dues cadires blanques de plàstic col·locades exactament igual que la portada del disc Debí tirar más fotos (Rimas, 2025) del cantant portorriqueny Bad Bunny. Una imatge similar es va publicar al compte de l'estadi Metropolitano de Madrid. Poc després arribava la confirmació oficial a través del compte d'Instagram de l'artista, on va anunciar les dates de la gira de l'àlbum, entre les quals hi ha un concert a Barcelona, el 22 de maig de l'any vinent, i dos a Madrid, el 30 i el 31 de maig del 2026.
  • Nou rècord d'ocupació a Catalunya amb l'empenta de la Setmana Santa
    L'impuls de les contractacions per la Setmana Santa ha empès Catalunya a un nou rècord absolut d'ocupació. El mercat de treball va guanyar 37.403 afiliats a l'abril, coincidint amb l'inici tardà de la temporada turística, que va llastar les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre. Mai hi havia hagut tants ocupats al Principat com el mes passat: una mitjana de 3.844.216 persones, segons les dades publicades aquest dimarts pel ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Aquesta dada deixa enrere els anteriors màxims històrics registrats durant l'estiu del 2024, quan ja es va trencar el sostre de l'ocupació a Catalunya.
  • “Quan ja has viscut en parella i has tingut fills, l’amor és molt més real”
    La dramaturga i directora Marta Buchaca (Barcelona, 1979) explica que, amb el temps, ha deixat de creure en l'amor romàntic i ha descobert l'amor real. I d'aquest viatge emocional parla Kramig, una comèdia sobre una parella que estan a punt de ser pares: la Laia (l'actriu Anna Moliner) i el Toni (l'actor Biel Duran). Ella és devota de les històries de Disney, ell és tot el contrari. L'embaràs els portarà a contraposar la seva idea de l'amor amb la realitat. L'espectacle s'estrena el 7 de maig a l'Espai Texas i carrega contra l'amor romàntic amb la ironia incisiva que Buchaca ja va desplegar en altres muntatges com Rita (2019) i Litus (2012).
  • Ús i abús del poder: manual d'instruccions
    Amb un subtítol que diu “Fets reals o gairebé”, Núria Cadenes ha aconseguit trobar el fil que relliga els tretze contes que ens regala a En carn i ossos (Ara Llibres, 2025). Cadenes no fa trampa ni s’embolica amb terminologies enganyoses: presenta els contes com el que són, lliures elaboracions literàries a partir de fets reals, que tant poden ser testimonis orals com estudis històrics o cròniques antigues o ben recents. Que hi ha una base de realitat, però que l’escriptora la manipula i la treballa i la serveix com una obra de ficció. Ha col·locat els contes en ordre cronològic: primer llegim històries situades a l’Edat Mitjana (sobre la pesta, sobre Artemisia Gentileschi, sobre princeses i novicis), i anem avançant entre bandolers saltamarges fins a guerres del segle XX (com l’impressionant relat del bombardeig feixista italià de la ciutat de Xàtiva), dictadures d’aquí i d’arreu, per acabar abans-d'ahir: el darrer relat és inspirat en els terribles efectes de la DANA al País Va
  • Què s'amaga rere l'èxit d'un prestigiós estudi d'arquitectura de Seül?
    La flamant editorial Gata Maula acaba de publicar el seu tercer llibre, Al capvespre, de Hwang Sok-yong (Changchun, 1943), un títol polisèmic que tant fa referència al crepuscle de la vida com al moment propici per apagar els incendis, o també a l’estat de trànsit entre el dia i la nit.