Noticias
El tercer sector reclama ser reconegut com a operador d'habitatge social
El tercer sector reclama a l'administració que se'l reconegui com a operador d'habitatge social i poder entrar, així, en el diàleg social i polític per tenir veu i vot en matèria de polítiques d'habitatge. "Les entitats socials estem gestionant més de 4.000 habitatges a Catalunya, més del triple que fa uns anys, però ens cal un reconeixement del sector, més finançament i mobilitzar l'habitatge buit en mans de grans tenidors", ha apuntat aquest matí el co-coordinador del grup de treball de polítiques d'habitatge de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Martí Batllori.Lluitar contra el dengue en plena epidèmia al Brasil: una vacuna redueix els contagis i les hospitalitzacions
L'any passat hi va haver una important epidèmia de dengue en alguns països de l'Amèrica del Sud, i en grans ciutats com São Paulo i Buenos Aires es van registrar desenes de milers de casos. En aquest context d'eclosió de casos, un equip internacional d'investigadors liderats per l'Institut de Recerca Sant Pau va posar a prova la vacuna Qdenga contra la malaltia, que fins aleshores havia demostrat resultats prometedors en assajos clínics controlats, però mai s'havia avaluat sota la pressió d'una explosió d'infeccions com la del 2024. Un estudi fet a la ciutat brasilera constata que la vacuna ha superat l'examen amb bona nota: va aconseguir reduir notablement els casos amb símptomes i les hospitalitzacions a l'epicentre de l'epidèmia.Plats d'alta cuina que es comencen a coure en un bocí de paper
En bocins de paper, que el xef Paco Pérez arreplega d'aquí i d'allà i que reaprofita, és on es comencen a coure els plats que se serveixen al restaurant Miramar de Llançà. Petites obres d'art que acaben sortint del paper per transformar-se en escultures comestibles, amb sabor, amb aroma i, sobretot, amb ànima. Paco Pérez, amb cinc estrelles Michelin, dues de les quals per la cuina que elabora al Miramar, és considerat el cuiner artista per excel·lència. "Sempre dibuixa. En un procés de creativitat quotidiana, cada idea la plasma en un esbós en paper perquè sigui interpretada i transformada pel seu equip en un plat que molt sovint transmet al comensal l'essència de la Mar d'Amunt", explica el fill del xef, el poeta Guillem Pérez. Crear a partir de la matèria primera que li brinda el territori que tant estima i tant l'inspira és una de les obsessions de Paco Pérez, i així ho demostra amb propostes gastronòmiques com l'Arròs a la Barca, inspirat en els arrossos que es cuinaven "a alta mar, sensLa UE apuja el to per la "guerra híbrida" de drons de Putin: "Cal una resposta contundent"
Els vint-i-set caps d'estat i de govern de la Unió Europea s'han reunit aquest dimecres a Copenhaguen sota una gran protecció, amb la col·laboració de diversos exèrcits i de la mateixa OTAN. El règim de Vladímir Putin no ha deixat d'incrementar les seves incursions a l'espai aeri comunitari i, en els dies previs a aquesta cimera europea, sobretot al de Dinamarca. Un context que marca, i molt, la trobada dels dirigents europeus. El to bèl·lic ha pujat encara més entre els líders i hi ha un gran consens que cal espavilar-se per frenar i respondre als drons russos i a tots els atacs híbrids que llanci Moscou contra la UE.Què fem amb el 'Sense ficció'?
El Nits sense ficció s’ha convertit en un cul-de-sac de documentals que ha perdut el segell, el rumb i la mirada crítica. Ara acull tota mena de produccions que l’única condició que han de complir és que siguin low cost. I això reverteix en documentals precaris tot i la bona voluntat, o que són antics, amateurs o de poca qualitat. També s’ha convertit en un contenidor de programes d’anàlisi quan els hi convé i, de passada, en un comodí televisiu: les promocions anuncien documentals que després canviaran segons com bufa el vent. La pèrdua del títol Sense ficció, en aquesta disfressa dels canvis de nom per caprici, ha implicat la pèrdua de la personalitat, el prestigi i la coherència que una vegada va tenir el format.