Noticias
L'Aragó acusa el MNAC de "deixadesa" amb les pintures de Sixena: "Si fos patrimoni català se l'haurien estimat més"
El govern de l'Aragó acusa el MNAC d'haver actuat amb "deixadesa" i "manca de diligència" en la cura de les pintures murals de Sixena i defensa que és "més segur" instal·lar-les al monestir que no pas mantindre-les a Barcelona. Tal com recull l'ACN, els resultats preliminars dels informes fets per tècnics aragonesos assenyalen una "falta de manteniment", afectacions "directes" per humitats en alguns fragments i l'existència de brutícia --com ara burilles, insectes o runa-- entre bastidors, dins les estructures de suport de les pintures. "La conservació de les pintures no ha tingut els estàndards necessaris i desitjables. Si fos patrimoni català se l'haurien estimat més, però és dels aragonesos", ha afirmat el director general de Cultura d'Aragó, Pedro Olloqui.
Lamine Yamal compra la mansió de Piqué i Shakira a Esplugues de Llobregat
La vida privada de Lamine Yamal continua a l'ordre del dia. Segons assenyalen diversos mitjans, com ara El Periódico o El País, el jove futbolista català hauria adquirit una nova propietat als voltants de la ciutat de Barcelona. I no una qualsevol: la superestrella hauria comprat l'antiga casa de Gerard Piqué i Shakira a Esplugues de Llobregat. L'habitatge, on la ja exparella va teixir una família en comú, també va acabar esdevenint escenari de la seva polèmica separació. Tal com afirmen diversos mitjans, l'immoble sencer està valorat en uns 14 milions d'euros.
Junts aconsegueix fer la truita sense trencar els ous
El verb trencar presideix les portades d’aquest dimarts, però la coincidència s'acaba aquí, perquè després els diaris es divideixen entre els que defensen que el gest no té més conseqüències i els que comencen a ajudar Feijóo a fer caixes davant el seu imminent trasllat a la Moncloa. D’aquesta manera, Junts aconsegueix aquell aparent impossible de fer la truita sense trencar els ous: té l’escenificació que buscava, però sense portar de bracet Vox i PP al poder. A La Razón se li escapen les ganes d’eleccions: “Puigdemont trenca amb el PSOE i acosta les urnes abans de l’estiu del 26”. En el subtítol, admet que “la moció de censura no ha quallat” però hi afegeix un voluntariós “de moment”. Aprofito per informar que el meu tòrrid affaire amb Emma Stone tampoc ha quallat, de moment. Ni m’ha tocat l’Euromillón, de moment. El Mundo opta per una estratègia més bel·ligerant, que és la de reforçar la seva narrativa de l'autòcrata: “Sánchez perd Puigdemont i governarà
Els hotelers demanen ara salvar la meitat dels 10.000 pisos turístics de Barcelona
El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha reclamat aquest dimarts salvar la meitat dels 10.000 pisos turístics que hi ha a la ciutat per poder atendre tota la demanda, desmarcant-se del tradicional rebuig dels hotelers enfront dels apartaments. Una petició que ha estat descartada de manera frontal i immediata pel tinent d'alcaldia d'Economia i Turisme de Barcelona, Jordi Valls, qui ha parat els peus a una demanda més del sector.
Uns bons calamars farcits i estovalles blanques a tocar de la Rambla de Barcelona
El Finorri acaba d'obrir als baixos de l'Hotel Condal (carrer Boqueria, 23), que està sent reformat de cap a peus. Però el restaurant té entitat (i porta) pròpia. Allí hi trobareu una oferta de cuina catalana molt ben executada i a bons preus. Us posem exemples: tomàquets de penjar confitats, moixama, recuit, dàtils i oli verd; bunyols de bacallà amb romesco i puré d'alls escalivats; seitons fregits amb cítrics; turbot amb romesco de remolatxa, suc d'anís i amanida de fonoll o espatlla de xai, nyàmeres i mongeta. Tot plegat fa patxoca, però val la pena ressaltar dos plats. En primer lloc, el que descriuen amb un lacònic "la nostra amanida". En una amanida verda pots veure fins a quin punt un restaurant es pren seriosament la seva feina. Allí no s'hi pot amagar res. Ni el producte, ni l'amor amb què es fan les coses. Per aquest motiu no es troba en gaires llocs, una bona amanida. Bé, doncs aquí l'hi trobem. El segon plat que m'agradaria destacar són els calamars farcits amb albergínia, botifarr
20/10/1914 