Portada del periodico El Periódico de Catalunya(Castellano):
Noticias
Noticias
- El cub que atrau turisme de qualitat a Barcelona
Cal ser curiós per entrar, per apropar-se al cub blanc a l’exterior del qual només es llegeix This is Barcelona (Això és Barcelona). El muntatge immersiu no està pensat per atraure masses ni despatxar fullets a preu fet, com altres tants estands desplegats a la fira gegant de turisme Fitur que des de dimecres se celebra a Madrid. Però la capital catalana, que ja no busca guanyar viatgers, sinó seleccionar turistes de qualitat, es pot permetre un punt de minimalisme, o d’austeritat. A la llunyania ningú veu on s’ubica Barcelona, mentre que Badalona té un neó visible a molts metres. I no falta l’alcalde Xavier García Albiol per donar-li color.Seguir leyendo.... - Vueling suma cinc avions a la seva flota
Vueling, del grup IAG i principal operadora a l’aeroport de Barcelona, suma cinc avions més a la seva flota, així com un milió de seients addicionals per a la campanya d’estiu, cosa que suposa el 6% més que en el mateix període del 2024. Tres dels nous avions tindran la seva base a la capital catalana, "on es reforçaran rutes clau existents i s’exploraran oportunitats a destinacions internacionals", segons la companyia. En total es programen 27,2 milions de seients a tota la xarxa aquesta temporada d’estiu, amb especial èmfasi en el reforç de la seva xarxa d’aeroports estratègics, el mercat nacional i principals corredors internacionals. En total seran gairebé 100 destinacions. Dos avions més es destinaran a altres aeroports nacionals.Seguir leyendo.... - Catalunya convida a degustar el territori amb un grand tour’ enogastronòmic
Diversos reconeguts xefs catalans van donar impuls ahir a la fira Fitur que se celebra a Madrid a la bateria d’accions vinculades a l’elecció de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Una de les més destacades és que el Grand Tour de Catalunya, que fins ara proposava un itinerari per recórrer el territori i el seu patrimoni cultural i humà, incorpori noves activitats i etapes centrades en la gastronomia i els productors locals, per posicionar-se com a "destí de referència mundial en turisme enogastronòmic". Els cuiners catalans veuen en la distinció una "oportunitat per posar en valor la producció alimentària, la cuina catalana i Catalunya com a destí turístic de qualitat".Seguir leyendo.... - La tomba del bé
Va ser un combat, tot i que no hi hagués armes ni sang i es produís en un lloc tan aparentment pacífic com la Catedral de Washington. A una banda, Trump, aspirant a esbirro del món. Davant seu, la bisbessa Mariann Budde, erigida en veu de la consciència. En to ferm i serè, fins i tot dolç, la dona va pregar al president que "tingués pietat de la gent que té por ara". Va intercedir pels ultratjats i perseguits per la nova administració, les persones LGTBI i els immigrants. "Hi ha d’haver lloc per a la compassió", va afirmar la bisbessa. Ja el 2020, Budde va criticar que Trump es mostrés amb la Bíblia a la mà mentre amenaçava d’utilitzar la força militar contra les protestes per l’assassinat de George Floyd. Fa molt que el conservadorisme cristià s’ha abraçat a l’autoritarisme retrògrad (digui’s extrema dreta, populisme o feixisme).Seguir leyendo.... - Com és el dia a dia de la fàbrica 4.0
Si la primera revolució industrial la van protagonitzar les màquines de vapor i l’ús del carbó, la segona es va basar en l’electricitat i el petroli i la tercera en els primers ordinadors; la quarta, en la qual ara mateix estan immerses les fàbriques més punteres de tot el món, es fonamenta en un matrimoni entre la robotització i l’ingent ús de dades analítiques. En el marc del projecte Nodes, iniciativa d’EL PERIÓDICO sobre la indústria de la tecnologia digital i les telecomunicacions, l’edició impresa de diumenge analitzarà la transformació digital en les factories i com estan incorporant una quarta dimensió, en la qual milers de dades es mouen d’un dispositiu a l’altre, quan anteriorment estaven guiades exclusivament per humans, per en qüestió de nanosegons poder moure màquines més productives, amb menys errors, més netes energèticament i més segures. Seguir leyendo....