Portada del periodico El Periódico de Catalunya(Castellano):
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
    La guerra d'Israel contra Palestina després de l'atac de Hamas el 7 d'octubre de 2023 s'ha cobrat més de 43.000 vides a la Franja de Gaza i amenaça amb convertir-se en una contesa regional. Hi ha fins a set fronts oberts i s'ha agreujat especialment al Líban, on Israel i Hezbol·là combaten cos a cos després de la invasió terrestre per part de l'exercit israelià. La posterior resposta de l'Iran a Israel amb 200 misils va tensar més la situació al polvorí del Pròxim Orient. Israel promet un altre atac contra infraestructures iranianes.Seguir leyendo....
  • Aigua regenerada per a un sanejament sostenible
    Avui dia 19 de novembre és el Dia Mundial del Sanejament, una jornada que reivindica la necessitat d’un accés universal a l’aigua potable i a lavabos segurs. Aquesta fita, tot i que figura entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de 2030, és encara lluny d’assolir-se, ja que 3.500 milions de persones continuen sense disposar de serveis de sanejament. Un dret fonamental amenaçat pels conflictes, el canvi climàtic, els desastres i la falta de gestió. És ineludible apostar per mesures que protegeixin el seu accés global, de la mateixa manera que, entre els que ja en disposen, s’ha d’adoptar un compromís que faci la seva gestió més sostenible.Seguir leyendo....
  • Flax & Kale impulsa el seu negoci flexiterià
    Carrer de Tallers, 2014. Barcelona bullia d’oferta de restauració, després de multiplicar-se en pocs anys tant les opcions sibarites com les modernes, les turístiques, les cuines del món i fins i tot el fast food d’ampli espectre. Però llavors va aixecar la persiana Flax & Kale, restaurant flexiterià pioner a la ciutat i afirmen que a Espanya, que en poc temps va revolucionar localment la demanda: va generar cues, adeptes i va insuflar a molts barcelonins la filosofia del menjar sa però apetitós i sense cotilles. Per descomptat, també va inspirar molts imitadors. La xef Teresa Carles recorda el boom del local, que sorgia com una evolució del seu primer restaurant barceloní vegetarià, al qual ella havia donat nom feia quatre anys.Seguir leyendo....
  • "El treball guanya el talent"
    Ningú, cap de nosaltres, se’n va a treballar i s’emporta la família posada. Ningú s’emporta la seva dona i fills a l’oficina. Ningú se’ls emporta a classe, al despatx d’advocats, a fer classes a la universitat i els asseu a primera fila dels pupitres. Ningú. Aleix Espargaró, sí, Aleix Espargaró s’emporta, a un munt de grans premis, fins i tot a les Amèriques, a Àsia, a Austràlia, al Japó, ja no diguem per Europa, Laura Montero, la seva dona, i el Max i la Mía, membres durant els últims anys del pàdoc de MotoGP. ¿Per què? Potser perquè, com va reconèixer el mateix Aleix, diumenge, a Montmeló: "MotoGP és la meva vida. I és la vida dels meus. Tot el que tinc jo i tot el que tenen ells ho dec a MotoGP". Seguir leyendo....
  • Un cirurgià suec acaba per fi amb el dolor de Christensen
    Andreas Christensen ja no sent dolor al peu esquerre després de dos anys, i això és notícia. El Barça està a punt de fer gairebé un fitxatge, ja que el futbolista danès només ha jugat els últims 26 minuts del València-Barça de la primera jornada. Seguir leyendo....