Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Hola, Domingo, fes una
transferencia de 300.000 euros"
Rodrigo Rato feia operacions de blanqueig des del correu oficial derFMI
L'ESPANYA RADIAL
Adif afirma que el
corredor mediterrani
ara cat
passa per Madrid
PROVA
PRESSUPOSTOS
DIMARTS
Un document del gestor de les línies
El govern valencia denuncia
reconeix que l'eix serveix per unir
que es desvien diners del corredor
130 EUROS
la capital espanyola amb Europa
per fer infraestructures a Madrid
Cap a un estiu
de record turístic
CAPDEVILA
LA VIDA QUE
El recullde 130
articles del director
fundador del'ARA
El ple d'aquests dies les patges-co
fa preveure
bona temporad
ged'ahira
a Barcel
LANDA
Presons llanca una
Europa dubta del
referendum turci
pla per millorar el
regim d'aillament
Erdogan s'enroca
Una auditoria ha demostrat les
L'oposició denuncia
per només
deficiencies en aquest sistema
irregularitats i vol que s'anulli

Noticias
  • “Si un mestre català posés els peus a la meva escola, potser li causaria un xoc”
    Mireia Oró és una barcelonina de 36 anys amb gairebé catorze de vida al Regne Unit. És mestra en una escola primària d'una zona molt idiosincràtica de l'est de Londres. La Mulberry Canon Barnett Primary School és un centre públic mixt per a alumnes de 4 a 11 anys. Està situada a tocar de Brick Lane, el carrer que va immortalitzar Monica Ali en la novel·la homònima. Aquest carrer és també conegut pels restaurants de curri, l'olor dels quals la pots sentir per tot arreu, i pels mercats vintage. A més, està molt a prop de Commercial Street i de Whitechapel Street, dues artèries de les zones de Spitalfields i Whitechapel, respectivament, molt vinculades a la històrica i llegendària figura de Jack l'Esbudellador, que triava les seves víctimes en un pub, The Ten Bells, al número 84 de Commercial Street.
  • Casa Pijaume: 150 anys d'esclops i espardenyes al rovell de l'ou de Girona
    Durant els últims anys, als carrers més cèntrics de Girona han anat tancant progressivament molts comerços històrics, engolits per l'obertura de nous bars, restaurants, parades de menjar, souvenirs o botigues de bicicletes, pensades sobretot per atraure els turistes. Al bell mig de la Rambla, un dels negocis de tota la vida que encara resisteix és Casa Pijaume, la sabateria més antiga de tota la capital gironina, que aquest 2025 celebra 150 anys d'història. Regentada pels germans Nuri i Vicenç Pijaume, és el lloc de referència per als veïns i veïnes de la ciutat que busquen espardenyes de vetes, sandàlies d'espart, avarques o calçat còmode molt ben recomanat. El local és petit i estret, a la banda de la Rambla que dona al riu, decorat de manera pràctica, clàssica i sense pretensions, amb les capses de sabates a la vista, apilades fins al sostre en unes estanteries altíssimes per on els dos germans s'enfilen amb una escala de mà recolzada a la paret.
  • El dol oficial per la mort del Papa: és compatible amb un Estat aconfessional?
    Les condolences per la mort del papa Francesc s'han estès arreu del món. Les banderes han onejat a mitja asta pel traspàs del pontífex a països tan diferents com Estats Units, Polònia, Itàlia, Brasil, Moçambic o l'Índia, mentre que a l'Argentina, el seu país natal, s'ha decretat un dol nacional de set dies. A mig camí, Espanya va declarar tres dies de dol, una decisió que el Govern va replicar a Catalunya i que ha afectat els actes oficials per Sant Jordi. Més enllà del que significa el Papa per a la comunitat catòlica, els governs socialistes han justificat la decisió emparant-se en el lideratge "moral" de Francesc i la seva defensa dels pobres, els immigrants i les víctimes de la guerra al món. Ara bé, és possible la declaració de dol nacional per la mort d'una figura religiosa en un Estat que, com l'espanyol, és aconfessional?
  • Salut ha requerit a almenys 22 escorxadors catalans que millorin la higiene
    Fa dos anys el Govern va endurir les inspeccions als escorxadors catalans d'acord amb un nou reglament europeu, que amplia el nombre d'espècies animals de consum humà que s'han de controlar. Amb l'objectiu d'assegurar la màxima higiene des de l'inici del procés, aquests locals han de comprovar la presència de bacteris com Salmonella i Campylobacter en el moment del sacrifici i, a banda, el departament de Salut també fa controls per verificar que s'està complint amb la nova normativa. Ara bé, en un document a què ha tingut accés l'ARA, Salut afirma que "els autocontrols dels operadors no reflecteixen la prevalença real" d'aquests bacteris i reconeix que hi ha una manca de detecció generalitzada que, en alguns casos, és fins i tot "notable".
  • Europa ja no serà el cor de l'Església catòlica?
    Després de mesos amb problemes de salut, el papa Francesc va morir el Dilluns de Pasqua als 88 anys. Francesc havia dirigit l'Església catòlica des que Benet XVI va abdicar, el 2013. Nascut a l'Argentina, era el primer papa de l'hemisferi sud i l'únic papa no europeu en gairebé 1.300 anys. La seva elecció va reflectir un canvi geogràfic més ampli dins l’Església. Tot i que el Vaticà ha estat el centre espiritual i administratiu del catolicisme des de la Reforma del segle XVI, el centre de gravetat real de l’Església està canviant. The Economist ha seguit aquest desplaçament a través de dos indicadors: els fidels i el papat.