Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
ara cat
DISSABTE
80 EURO
EMPORTAT
EL CRIATURES
MIQUEL
El problema no
és la doctrina
socialdemocrata, sinó
la falta de conviccio
d'ambició dels seus iders,
BALANG DE L'ERA OBAMA
THE END
La setmana vinent s'acaba una etapa historica a la Casa Blanca
el primer president negre dels Estats Units finalitza els seus 8 anys
de govern deixant un llegat amb llums i ombres
fotograf ofi
Un informe de l'exercitresponsabilitza
Trillo de l'accident del lak-42
Oliu: el Sabadell
Catalunya lidera
la pujada del
preu del lloguer
canviaria de seu
si hi ha DUI
El president del banc veu
L'increment ha doblat la
mitjana estatal i Barcelona
picaresca en la reclamació
és la ciutat méscara
de les clausules terra

Noticias
  • Trump confon Espanya amb un membre dels BRICS i amenaça amb aranzels del 100%
    Aclaparat encara pel bany de masses de la investidura, i en ple allau de decrets per començar a desmuntar el llegat de Joe Biden, Donald Trump va protagonitzar aquest dilluns el seu primer lapsus com a 47è president dels Estats Units. Després de prendre aquest dilluns possessió del càrrec, el mandatari va confondre Espanya amb un membre dels BRICS, l'organització d'economies emergents fundada pel Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sud-àfrica. I no només això, sinó que va amenaçar amb imposar a aquests països, inclòs l'estat espanyol, aranzels del 100%.
  • Xarnegos? “És obvi que hi ha un repunt del discurs etnicista”
    La reivindicació de “l'orgull xarnego” del guionista Eduard Sola quan va rebre el premi Gaudí ha encès les xarxes socials entre alguns internautes que van veure en el discurs un atac a la història dels catalans de soca-rel que, com l'avi andalús del guardonat, van haver de viure en situacions molt precàries o amb l'opressió de la dictadura, amb l'única diferència que no havien hagut de deixar el seu país. La polèmica –artificial o no– coincideix amb el centenari de Paco Candel, l'autor que, com Sola, va escriure sobre la seva pròpia experiència.
  • Més que una sàtira política de Thomas Mann
    Thomas Mann (1875-1955) va publicar aquesta nouvelle el 1930, en un temps, com escriu Edgar Straehle al magnífic epíleg, “extremament convuls, marcat pel període d’entreguerres i l’auge del feixisme”. Feia només un any que l’autor alemany havia rebut el premi Nobel i ja era una figura consagradíssima més enllà de les fronteres del seu país. El 1930, Mann —que, amb 26 anys, donà a llum l’enlluernadora Els Buddenbrook— ja havia publicat La mort a Venècia (1912) i aquella exhibició d’altura de talent que és La muntanya màgica (1924). A l’exili nord-americà va publicar, entre altres, la pertorbadora El doctor Faustus (1947). S’entén que, amb aquest bagatge, l'escriptor de Lübeck sigui considerat un dels narradors més destacats del segle XX.
  • Néixer al desembre, un desavantatge durant l'etapa escolar
    Durant els primers anys de vida el desenvolupament cerebral és molt ràpid i s’assoleixen habilitats i competències per a l’autonomia de manera progressiva i alhora molt ràpida. De fet, la neuropediatra de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, Noelia Rivera, apunta que “es tracta del desenvolupament més gran que experimentem al llarg de tota la nostra vida”.
  • El 'fachaleco': l'arma estètica de les dretes
    Jo soc del parer que, quan fa fred, no vull deixar els braços al descobert. Per això, sovint la incomprensió m’assalta quan veig gent pel carrer en ple hivern amb armilles d’anorac, assegurant que s’hi va la mar de calentet. Però... no ho estarien més si els cobrissin també les extremitats?! El mateix passa amb els dònuts, que, malgrat ser molt bons, encara serien millors si no ens escatimessin el forat. Una incomprensió, la meva, compartida per la Lorraine al film Regreso al futuro, que va pressuposar que Marty McFly treballava al port, pel fet de confondre la seva armilla amb un salvavides.